Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γιούνκερ στη Βουλή: Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές

Στην Ελληνική Βουλή!

26 Απριλίου 2018 13:45
Γιούνκερ στη Βουλή: Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές

Στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε «όλους τους φίλους του» και είπε ότι νιώθει τιμή που μιλάει στο ναό της Δημοκρατίας, εκεί όπου εκπροσωπείται ο ελληνικός λαός».

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι οφείλουμε πολλά. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Για μένα η Ελλάδα δεν είναι μόνο η φιλοσοφία και ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη, είναι επίσης για μένα όλοι από μακριά παρατηρούσα και είπαν όχι στη Χούντα. Αυτή είναι η πραγματική ελευθερία. Οι Ελληνες έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι θέλουν να δημιουργούν ιστορία. Από τη θέληση τους δονήθηκε η Ευρώπη. Αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι. Πάντα έμεινα πιστός φίλος της Ελλάδας, όταν στην Ευρώπη λαικιστές και δημαγωγοί ήθελαν να βγουν η χώρα από το ευρώ. Πάντοτε μιλούσα ανοιχτά και με ειλικρίνεια» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αδιανόητη αλλαγή: Ο παίκτης που έχει χάσει τα περισσότερα κιλά και είναι αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο! (photo)

«Θέλω να χαιρετίσω το κουράγιο και τη θέληση του ελληνικού λαού. Με θέληση ξεπερνούν εμπόδια. Συγκινούμαι που έχω το προνόμιο να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν που μιλάει στους εκπροσώπους ενός λαού που αγαπώ. Πλέον η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Ανοίγει πλέον νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένη χώρα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

«Σήμερα έχω μια ιδιαίτερη σκέψη και το λέω συγκινημένος για έναν άνθρωπο: τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μεγάλος δημοκράτης, Ευρωπαίος πεπεισμένος, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: Protothema.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share