Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Πάνος Καμμένος «αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στην βραχονησίδα!

Τι είπε;

18 Απριλίου 2018 13:05
Ο Πάνος Καμμένος «αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στην βραχονησίδα!

Για ακήρυχτο υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψει Ελλάδα έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Όμως ο υπουργός Αμυνας έστειλε μήνυμα και εκτός συνόρων ότι Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες πρέπει να φοβούνται τίποτα.

«Ο ακήρυκτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος, είναι ένα πόλεμος από τους Τούρκους στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν θα πρέπει ο ψυχολογικός πόλεμος να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα είμαστε μια ασφαλής χώρα, χώρα ισχυρή που βγαίνει από μια οικονομική κρίση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Προχωράμε σε μια τουριστική περίοδο και έχουμε μια ασφαλή χώρα που δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Ρόδο: Κοίταξαν τη θάλασσα κοντά στην παραλία γuμνιστών και πάγωσαν!

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την τοποθέτηση σημαιών σε βραχονησίδες κρατώντας προσεκτικά επικριτική στάση για το όλο περιστατικό.

«Ο Όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί οι στρατιώτες και όλοι οι Έλληνες όταν παρουσιαζόμαστε είναι να φυλάσσουμε την σημαία και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός και αυτό πράττουν και οι Έλληνες πολίτες. Ομως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό και να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα ότι θα πάω με δυο φίλους μου να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Και να τους δώσουμε και εκείνους G3 να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι.Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις ξέρεις κάτι τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει την δυνατότητα στη συνέχεια να την στηρίξει.Οι σημαίες εκεί που πρέπει να πουν έχουν μπει και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας Στράτος, έθνος πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις συνθήκες και τη συνθήκη της Λοζάνης, μια συνθήκη που είναι αποδεκτή και από μας και από το ΝΑΤΟ και από την Τουρκία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές επανέλαβε ότι είναι όμηροι και άφησε αιχμές για τη στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Στο θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία είναι ένα θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερε από την πρώτη στιγμή ως ομήρους . Η Τουρκία δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες χωρίς να τους έχει απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη πάστορα τώρα που βρίσκεται καταδικασμένος σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν το οποίο προέβλεπε την ανταλλαγή ύποπτου κρατούμενου και καταδικασμένου με άλλον στο εξωτερικό και έγινε πρόταση για ανταλλαγή με τον Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ και φυσικά και το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη και κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις των Τούρκων. Δεν είναι διμερές θέμα η κράτηση δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Το "στημένο" αγώνισμα, η ομάδα που χάνει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επέκρινε την πρωτοβουλία των τριών νεαρών που τοποθέτησαν τις σημαίες στις βραχονησίδες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά από την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα». Καλό θα ήταν, είπε, να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες για να αποφευχθούν αρνητικά περιστατικά».Πηγή: iefimerida.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share