Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Novartis: Με αποχώρηση από την προανακριτική απειλούν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι!

20 Μαρτίου 2018 17:40
Novartis: Με αποχώρηση από την προανακριτική απειλούν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι!

Με αποχώρηση απειλούν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι από την προανακριτική για την Novartis, εφόσον δεν κληθούν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Η συνεδρίαση ξεκινά αυτή την ώρα στη Βουλή και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους πριν την συνεδρίαση ότι πρόθεση της ΔΗΣΥ να αποχωρήσει από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis στην περίπτωση που η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνηθεί την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την κλήτευση όλων των μαρτύρων. «Το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής είναι λυμένο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love- Βόμβα : Σοκαριστική αποκάλυψη από τον Σωτήρη για τον νέο παίκτη! Γνωρίζονται από πριν και δεν φαντάζεστε τον τρόπο! (video)

Έχουμε προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα κλήσης μαρτύρων (α. Φρουζής, β. σημερινός διευθύνων σύμβουλος Novartis, ανώνυμοι επώνυμοι μάρτυρες κλπ). Αν αυτό δε γίνει δεκτό και δεν συμφωνήσουμε στην κλήση μαρτύρων θα αποχωρήσουμε» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθεί και η ΝΔ ζητώντας από την κυβερνητική πλειοψηφία να υιοθετήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κλήτευση όλων των εμπλεκομένων μαρτύρων (Φρουζής, προστατευόμενοι μάρτυρες κλπ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Διαρροή: Τα πρώτα φλερτ «σκάνε μύτη» στον Άγιο Δομίνικο! Δείτε τι είπε ο Σώζων Παλαίστρος Χάρος για συμπαίκτρια του!

Εάν η πλειοψηφία αρνηθεί να την υιοθετήσει έστω με παραλλαγές και επιμείνει στις αρχικές της προθέσεις για ελεγχόμενο τερματισμό των εργασιών και επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με σκεπτικό αποχώρησης θα προσέλθει στην σημερινή συνεδρίαση και το Ποτάμι. Ο κ Γιώργος Αμυρας ανέφερε πως αν η πλειοψηφία επιμείνει στα ζητήματα αναρμοδιότητας εξέτασης της υπόθεσης και των μαρτύρων θα αποχωρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γιαννόπουλο!

Από την επιτροπή έχει ήδη αποχωρήσει το ΚΚΕ καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share