Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τσακαλώτος: Έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση! - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

2 Δεκεμβρίου 2017 21:15
Τσακαλώτος: Έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση! - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ανακοίνωσε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έκλεισε το staf level agreement» είπε υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Hilton παρακολουθώντας τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρηση «βόμβα» από τον ΣΚΑΙ! Έφυγε «νύχτα» το πιο δυνατό χαρτί του σταθμού!

Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε ο στόχος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας, έχοντας μαζί του το χαρτί της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) με το κουαρτέτο.

Τι προηγήθηκε -Στο σφυρί τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές εξελίξεις με το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη! Αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη!

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης πήρε στις πάνω του τις ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους Θεσμούς για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσα στο 2018. Τα νέα έγιναν γνωστά λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο ξενοδοχείο Hilton. Κατά τις πληροφορίες στο σφυρί θα βγουν δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη, άλλη μία στη Μελίτη Φλώρινας καθώς και η άδεια για μια ακόμη μονάδα της ΔΕΗ στην ίδια περιοχή μαζί με τα γειτονικά ορυχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντώνη, εσύ; Η πρόστυχη ανάρτηση του Σρόιτερ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media!

Όπως πληροφόρησαν το protothema.gr αρμόδια στελέχη, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Σταθάκη οι επικεφαλής του κουαρτέτου έγιναν δεκτοί απο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε αλλά συζητήθηκαν σε αυτή όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις τράπεζες και στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Στα 70 ευρώ το επίδομα για το πρώτο παιδί - Χάνουν το πολυτεκνικό επίδομα όσοι έχουν εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ

Αυξήθηκε κατά 30 ευρώ το οικογενειακό επίδομα για το πρώτο παιδί ενώ ανάλογα ενισχύεται και το επίδομα για το δεύτερο παιδί, όπως ανακοίνωσε η Θεανώ Φωτίου.

Ωστόσο, έπειτα από πίεση των πιστωτών αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια με αποτέλεσμα να χάνουν το επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ .

Ειδικότερα , η συμφωνία κυβέρνησης δανειστών προβλέπει:
- 70 ευρώ το μήνα για οικογένεια με ένα παιδί, από 40 ευρώ που είναι σήμερα.
- 140 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, από 80 ευρώ που είναι σήμερα
- 280 ευρώ για οικογένεια με 3 παιδιά, από 242 που είναι σήμερα. Για κάθε επιπλέον παιδί μετά το 3ο θα προστίθενται 140 ευρώ. Για τα τρία παιδιά το επίδομα ανέρχεται στα 280 ευρώ από 242 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Οι αυξήσεις που «κλείδωσαν» οφείλονται στην αύξηση του προϋπολογισμού στα 910 εκατ. ευρώ για το 2018 από 650 εκατ. ευρώ φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το γλεντάει η 18χρονη κόρη του Πέτρου Κωστόπουλου! - Το ταξίδι της Αλεξάνδρας Κωστοπούλου στις Μπαχάμες που όλοι ζηλέψαμε! (Photo)

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια καθώς και το ύψος των παροχών θα περιλαμβάνονται σε δύο σχέδια νόμου που θα κατατεθούν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα επιπλέον 40 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αναλυτικότερα:

Σχολικά γεύματα

- 40 εκατομμύρια θα δοθούν σε ημερήσια ζεστά σχολικά γεύματα για 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων το 2018. Έτσι δημιουργείται μια γέφυρα για το 2019 όπου με τα αντίμετρα έχουν προβλεφθεί 500.000 γεύματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, καθημερινά.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

15 εκατομμύρια θα δοθούν για τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών μέσα στο 2018,προκειμένου να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις για παιδιά, πέραν των σημερινών 109.000. Όπως είναι γνωστό, το 2019 με τα αντίμετρα που έχει ήδη ψηφίσει η βουλή θα προστεθούν και άλλες 1.800 δομές ώστε οι σημερινές 2.800 να φθάσουν τις 5.000 καλύπτοντας συνολικά 164.000 παιδιά.

Διαβάστε το non paper της κυβέρνησης

Πηγή: protothema.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share