Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Σάλος στην Ρωσία: Επαιξαν ντοκιμαντέρ για το «σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» σε ρώσικο κανάλι ! (video)

17 Οκτωβρίου 2017 13:58
Σάλος στην Ρωσία: Επαιξαν ντοκιμαντέρ για το «σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» σε ρώσικο κανάλι ! (video)
Follow us on Google News

Ντοκιμαντέρ στο οποίο αποκαλύπτεται σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, πρόβαλε χθες το απόγευμα κρατικό κανάλι της Ρωσίας.

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε μέσω του δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού Russia-24, υποστηρίζει πως το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμά του, καθώς και τον επικείμενο θάνατό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (17/10) από την Άντα Λεούση!

Στο πλαίσιο της συνωμοσίας, σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, τρεις από τις οποίες ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ οι άλλες τέσσερις ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .

Σύμφωνα με τους Ρώσους δημοσιογράφους, το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού είναι «ένα πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του Τζον Λε Καρέ και του Ίαν Φλέμινγκ», ενώ υπογραμμίζουν: «Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ο μεταμορφωτικός Δίας στο Σκορπιό ως τον Νοέμβριο! Ποια θα επηρεαστούν αρνητικά;

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ κλείνοντας, «Τελικά, η Ελλάδα εξήλθε αργά από τον σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream. Αποφασίστηκε επίσης να μην αγοραστεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός. Αν και η σχέση τους με τη Ρωσία είναι ακόμα θερμότατη, σταθερή και καλή, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, που αντικατέστησαν τον Καραμανλή, δεν μιλούσαν πλέον για στρατηγική συνεργασία».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share