Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας!

14 Οκτωβρίου 2017 13:33
Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας!

Στον πρώτο σταθμό της επίσκεψή τους στις ΗΠΑ- το Σικάγο- βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο ποιες επιδιώξεις θα καταφέρει να εξασφαλίσει η Αθήνα από το συγκεκριμένο ταξίδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενους από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας επαφές με επιχειρηματίες, και τα ξημερώματα (3πμ ώρα Ελλάδος) θα ακολουθήσει και δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες και επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «πόλη των ανέμων» υπάρχει ισχυρό το ομογενειακό στοιχείο και σύμφωνα με πληροφορίες ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην όλη προετοιμασία των ραντεβού που θα γίνουν εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά! Ιστορικό τέλος για αγαπημένο ένδυμα των γυναικών!

Νωρίτερα (11μμ ώρα Ελλάδος) τον πρωθυπουργό θα ξεναγήσει στο Σικάγο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Τι περιμένει η Αθήνα

Με φόντο τα παραπάνω, από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν έχουν κρύψει ότι θέλουν να αποκομίσουν οφέλη σε τρία βασικά πεδία:

Επενδύσεις: με φόντο την πρόσφατη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει το μήνυμα «επενδύστε στη χώρα μου» και συζητώντας απευθείας με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες η βασική επιδίωξη είναι «κλειδώσουν» συνεργασίες που θα έχουν άμεσα οφέλη για την οικονομία με απώτερο στόχο την οριστική έξοδο της χώρα από τα μνημόνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όνειρο: Το μικρό ελληνικό χωριουδάκι δίπλα σε ποτάμι! Οι μαγευτικές εικόνες που σου φτιάχνουν τη μέρα

Γεωπολιτικά: βούληση της Αθήνας είναι να αναγνωριστεί η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της χώρας, όπως λένε, με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο σημαντικών διεθνών εξελίξεων

Χρέος: τέλος, με δεδομένα τα κρίσιμα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με Ντ. Τραμπ και Κρ. Λαγκάρντ, η κυβέρνηση προσδοκά την έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share