Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απίστευτο τρολάρισμα του Πρωθυπουργού στον Υπουργό Οικονομικών! Δείτε τι είπε και μας «κούφανε»

31 Αυγούστου 2017 14:45
Το απίστευτο τρολάρισμα του Πρωθυπουργού στον Υπουργό Οικονομικών! Δείτε τι είπε και μας «κούφανε»

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην εταιρεία «Παπαστράτος», σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Impact hub Athens, μία δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μηνιαίες προβλέψεις – Σεπτέμβριος 2017: Πώς θα είναι ο μήνας σου σύμφωνα με τα ζώδια;

Ο πρωθυπουργός, κατά την περιήγησή του στους χώρους, μίλησε με νέους που του εξήγησαν τι ακριβώς κάνουν στο Impact Hub Athens και όταν μια κοπέλα του σύστησε έναν νεαρό από την Βρετανία, με τον οποίο μετά από 7 χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Ο Αλεξ είναι από την Αγγλία και μαθαίνει ελληνικά», είπε η κοπέλα.
«Α, είσαι Άγγλος δηλαδή», του είπε ο πρωθυπουργός.
«Ναι, τώρα μένω στην Αθήνα. Μου αρέσει η Ελλάδα», είπε ο Αλεξ για να πάρει την απίστευτη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:
«Αν τα πας καλά στη εκμάθηση των ελληνικών μπορείς να γίνει και υπουργός Οικονομικών».

O Αλέξης Τσίπρας έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο, νοικιάζοντας ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριος καυγάς μεταξύ Γιώργου Λιάγκα – Πέτρου Κωστόπουλου! Όλη η αλήθεια για το τέλος της φιλίας τους!

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας ως τμήμα της συνολικής θέσης και στρατηγικής της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, «στον αντίποδα του γενικότερου επιχειρηματικού μοντέλου που άνθισε με νοσηρό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Να αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει κι αλλιώς», όπως υπογράμμισε.

Δείτε τη συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους νέους επιχειρηματίες

«Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό συνολο και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στη χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «Αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε την υπόθεση της αλληλέγγυας οικονομίας σε όλον τον πληθυσμό και να γίνει μια υπόθεση που δεν θα αφορά ως επί το πλείστον συγκεκριμένους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά όλους τους πολίτες». Πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί και η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ευρύ πεδίο καινοτομιών μέσω της αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Πηγή protothema

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share