Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές

12 Μαΐου 2016
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές

Σε τροχιά συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού βρίσκονται αυτή την ώρα οι ελληνικές αρχές και οι τρεις θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Η εν λόγω συμφωνία εγκρίνεται αυτή την ώρα στο Euroworking group ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί αύριο στις Βρυξέλλες στις 13.30 τοπική ώρα από ανώτερo κοινοτικό αξιωματούχο.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη του euroworking group κάνουν τις διαπραγματεύσεις δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη και αυτό που συζητείται είναι η εξειδίκευση των μέτρων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θεωρείται δεδομένη, άλλωστε η συνεισφορά του Πολ Τόμσεν στη συγγραφή της ανακοίνωσης του Eurogroup της Δευτέρας ήταν καθοριστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της συμφωνίας αυτή την ώρα εξετάζεται από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, ενώ περιέχει και την πρόβλεψη για τον εφεδρικό μηχανισμό περικοπής δημοσιονομικών δαπανών.

Από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίασης παρασκηνιακής ενημέρωσης (off the record), με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας.Όπως είπε, η ενημέρωση θα παρασχεθεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα κ. Ντέκλαν Κοστέλο στις 13:30 της Παρασκευής.

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι τα κράτη – μέλη επιθυμούν να κρατήσουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρώτη φορά: H Κορομηλά μας άνοιξε το σπίτι της και μας έπεσε το σαγόνι -Δείτε την χλιδάτη μονοκατοικία της στην ΚηφισιάΈρχεται σκόνη από την Αφρική! Δείτε τη σοκαριστική πρόγνωση και τι πρέπει να προσέξετε
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες, παραμονές του καλοκαιριού;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες, παραμονές του καλοκαιριού;

Ανατριχιαστικό: Το σοκαριστικό ποστάρισμα του Ίαν που γκρέμισε το facebook! "Θα σας βιάσω...!"

Ανατριχιαστικό: Το σοκαριστικό ποστάρισμα του Ίαν που γκρέμισε το facebook!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share