Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το "παιχνιδάκι" του Αλέξη: Τι κάνει ο Τσίπρας κάθε φορά που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα η ΝΔ;

26 Νοεμβρίου 2015
Το

Κάθε φορά που βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας πρόβλημα στη ΝΔ συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Αυτό έχει συμβεί δυο φορές τους τελευταίους δυο μήνες. Την πρώτη φορά έγινε ακριβώς την επομένη από τον ορισμό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην θέση του αρχηγού της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα, η ΝΔ επι της ουσίας δεν έχει Πρόεδρο αφού ο Γιάννης Πλακιωτάκης ορίσθηκε ως μεταβατικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα παρατράγουδα με την διαδικασία εκλογής Προέδρου στο κόμμα. Άλλο ένα αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την "παρθενική" εμφάνιση του μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη σε ένα τόσο σημαντικό πολιτικό γεγονός θα είναι και η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε κάτι ανάλογο.

Το ερώτημα τώρα είναι είναι: με ποιά γραμμή θα πάει ο κ. Πλακιωτάκης στο Συμβούλιο Αρχηγών; Με του Μεϊμαράκη; Με του Τζιτζικώστα; Με του Μητσοτάκη ή με του Γεωργιάδη; Αυτό δείχνει το πόσο περίεργο είναι το πολιτικό σκηνικό αφού η εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει χαθεί, ενώ το κόμμα που θα έπρεπε να είναι ρυθμιστης των εξελίξεων λόγω και της θέσης του, δηλαδή η ΝΔ, αυτή την στιγμή παραπαίει και δεν έχει ισχυρό ηγέτη.

Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη

Όταν στις 06/07 ο κ. Τσίπρας είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, είχε παραπλανήσει τους πολιτικούς αρχηγούς αφού, τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές. Τελικά, ένα μήνα μετά προκήρυσσε εκλογές. Σήμερα, ζητάει συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών από τον Προκόπη Παυλόπουλο και οι αρχηγοί το μαθαίνουν από τα ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κάνει κάποιο τηλεφώνημα στους πολιτικούς αρχηγούς και την είδηση την έμαθαν όλοι από τα ΜΜΕ!

Τι θα συζητήσουν

Το προσφυγικό και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναμένεται να είναι τα δύο κρίσιμα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να είναι άμεση η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να γίνει αυτό μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει και πριν από λίγες ημέρες τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα θέματα για τα οποία θα επιδιωχθεί συνεννόηση είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η συνταγματική αναθεώρηση, η παιδεία και η δημόσια διοίκηση. Τα τελευταία 24ωρα σημειώνεται κυβερνητική κινητικότητα για τρία κρίσιμα ζητήματα.

Χθες Τετάρτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συνεδρίασε με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την οποία δρομολογείται ευρύς και ουσιαστικός διάλογος. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρουσίασε το προσχέδιο του νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση που θα ρυθμίζει το ζήτημα της αξιολόγησης, της επιλογής προϊσταμένων και διευθυντών και της στελέχωση όλου του δημόσιου τομέα με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ευρύ διάλογο και για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα: Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συμμετέχουν τα κόμματα, στην Επιτροπή Διαλόγου με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που εντρυφούν στα ζητήματα εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση από το Μαξίμου:

Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να γίνει ή το Σάββατο ή την Τρίτη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει από την Ιταλία την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε γι' αυτό είναι πιθανόν το συμβούλιο να γίνει το Σάββατο.

Πηγή: newsit.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share