Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό θα πει... αριστερά; Πέντε πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔ μετακομίζουν στον... ΣΥΡΙΖΑ!

26 Νοεμβρίου 2015
Αυτό θα πει... αριστερά; Πέντε πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔ μετακομίζουν στον... ΣΥΡΙΖΑ!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδα Κόντρα, αναφέρει πως τουλάχιστον πέντε βουλευτές της ΝΔ, από τους πιο σοβαρούς και πετυχημένους, απογοητευμένοι από το τελευταίο φιάσκο, και τον εξευτελισμό του κόμματός τους που βαδίζει σίγουρα στη διάλυση είναι έτοιμοι να φύγουν και να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να βοηθήσουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να σώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν πρόκειται για οργανωμένη ομάδα βουλευτών, αλλά για μεμονωμένα άτομα, που τον τελευταίο καιρό, πολύ πριν το προχθεσινό φιάσκο , τους απασχολούσε σοβαρά η κατάσταση στη χώρα και έβλεπαν και την επερχόμενη διάλυση της ΝΔ και διαφωνούσαν με τα χτυπήματα που δεχόταν ο Πρωθυπουργός ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Φυσικά, εάν τελικά κλείσει η συμφωνία, δεν θα πρόκειται για αποστασία, αλλά για πράξη που τους επιβάλλει το πατριωτικό τους καθήκον, να βοηθήσουν, δηλαδή, μια κυβέρνηση που αγωνίζεται σκληρά για τη χώρα, τη στιγμή που το δικό τους κόμμα βρίσκεται υπό διάλυση και δεν μπορεί να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια στον τόπο και τη δημοκρατία.

Άλλωστε πώς θα μπορεί κανείς να μιλάει για αποστασία, όταν μέσα στο επόμενο διάστημα η ΝΔ θα έχει διαλυθεί σε πολλά μικρά κόμματα.

Φαίνεται, πώς ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πληρώσουν για όλα τα εγκλήματα, οικονομικά και εθνικά που έχουν διαπράξει τα τελευταία 60 χρόνια, σε βάρος του λαού και του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σύντομα ο Πρωθυπουργός θα κάνει μεγάλο ανασχηματισμό και αναμένεται ότι τουλάχιστον οι τρεις από τους πέντε νεοδημοκράτες βουλευτές θα κληθούν να αναλάβουν κρίσιμα υπουργεία.

Υπουργεία αναμένεται επίσης να δώσει ο Πρωθυπουργός και σε ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.

Oλοι εναντίον όλων στη ΝΔ
Σε διάλυση οδηγεί τη ΝΔ το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά το φιάσκο των εκλογών για ανάδειξη νέου αρχηγού.

Οι εξελίξεις στην γαλάζια παράταξη είναι ραγδαίες καθώς χθες το απόγευμα ο μεταβατικός πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την παραίτησή του και λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που δήλωσε κώλυμα και αποχώρησε από πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). Την ίδια ώρα, οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν ανέβει επικίνδυνα και η ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία οδηγείται στα άκρα.

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η κρίσιμη για το μέλλον της παράταξης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ τα σενάρια περί δημιουργίας ενός νέου κόμματος, λαϊκού –δεξιού και ενός πιο κεντρογενούς- φιλελεύθερου φουντώνουν όλο και περισσότερο.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και πολλά στελέχη της συντηρητικής παράταξης την θεωρούν μη αναστρέψιμη…

Ακόμα η ημερομηνία των εκλογών βρίσκεται στον... αέρα, καθώς πρέπει να βρεθεί εταιρεία κύρους που να αναλάβει το έργο της μηχανοργάνωσης και να δώσει εγγυήσεις ότι θα φέρει εις πέρας την διαδικασία με επιτυχία αυτή τη φορά.

Παραίτηση Μεϊμαράκη
Σε παραίτηση οδηγήθηκε τελικά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μετά τις έντονες πιέσεις και την κριτική που δέχθηκε για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο ίδιος πάντως, υποστήριξε πως άφησε την θέση του για χάρη της ενότητας του κόμματος καταγγέλλοντας στοχοποίηση προς το πρόσωπό του.
«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου, πολλές φορές χυδαία και ανήθικη, και που πάντως δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι, για να αποκλιμακώσω την ένταση όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και παραδίδω την μεταβατική προεδρία στον κύριο Πλακιωτάκη» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στην κούρσα διεκδικώντας την προεδρία της ΝΔ, ενώ δήλωσε άγνοια για τις φήμες περί δημιουργίας νέου κόμματος. «Από ποιον; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;» ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γιάννη Πλακιωτάκη, κάτι που πυροδότησε νέο γύρο αντιδράσεων από στελέχη που σημείωσαν ότι με βάση το καταστατικό δεν είναι αρμόδιος να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

Κώλυμα Παπαμιμίκου
Την αποχώρησή του από επικεφαλής της ΚΕΦΕ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής κωλύεται να προεδρεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Δύο ημέρες μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, λόγω τεχνικού προβλήματος, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί, σημειώνοντας ότι «προέχει η ενότητα, η αποφόρτιση του κλίματος και η γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου».

«Σφάχτηκαν» Μεϊμαράκης
- Άδωνις
Ενδεικτικός του άσχημου κλίματος που επικρατεί στη ΝΔ είναι ο άγριος τηλεοπτικός καβγάς μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εξελίξεις.

«Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση σήμερα και πει ότι οι διαρροές στο “Έθνος” δεν τον εκπροσωπούν, δεν θα παραιτηθώ. Αυτός που με πρότεινε, δεν με διόρισε, αυτός αίρει την εμπιστοσύνη του εγώ οφείλω με την δημοκρατική ευαισθησία μου να παραιτηθώ. Εάν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μία διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει τότε δεν θα έλεγα τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «αφού ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εταιρεία τότε γιατί μου επιτέθηκε;»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στην συζήτηση ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του απάντησε «αφού είσαι προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».

«Αυτό που γίνεται τώρα κ. Γεωργιάδη, δεν μου αρέσει… Και εσείς και εγώ έχουμε όρια ανοχής» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές για τον Μάκη Βορίδη. «Δεν είμαι υπερασπιστής του κ. Βορίδη» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βορίδης.

«Εφόσον είστε ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, του λέτε αύριο να διαψεύσει αυτά που είπε; Καληνύχτα...» είπε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εμένα είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς και ήταν τιμή μου που ήμουν υπουργός του, όπως και εσάς ήταν τιμή σας που ήσασταν πρόεδρος της Βουλής του (σ.σ. του Σαμαρά) κύριε Μεϊμαράκη. Δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όχι δεν είναι εχθρός μας (σ.σ. ο Σαμαράς)... Αυτό να το καταλάβει ο κ. Σαμαράς» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως το φιάσκο της Κυριακής μπορεί να είναι η ευκαιρία της ΝΔ για να βγει πιο δυνατή μέσα από το δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και τις συνδιασκέψεις, που όπως είπε, πρέπει να γίνουν.

Όπως είπε, θεωρεί ότι μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η ΚΕΦΕ και λιγότερη ο κ. Μεϊμαράκης εδώ δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος.

«Στη θέση του κ. Παπαμιμίκου, για λόγους ευθιξίας θα είχα παραιτηθεί», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «χειρότερη από τη χθεσινή», εκτιμώντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης «έκανε λάθος».

Απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη ο Αντώνης Σαμαράς μέσω κύκλων του ξεκαθάρισε: «Εμείς έχουμε διευκρινίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση».
100 στελέχη ζητούν παρέμβαση Καραμανλή

Την άμεση παρέμβαση των πρώην Πρωθυπουργών και Προέδρων της ΝΔ Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά, ζητούν με επιστολή τους τα 100 στελέχη για να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, που έχει προσλάβει διαστάσεις «εμφύλιας σύρραξης».

Εμπόδιο στην πρωτοβουλία Τσίπρα
Με το τοπίο στην αξιωματική αντιπολίτευση να παραμένει θολό, παγώνουν προς το παρόν οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα στα μείζονα εθνικά θέματα.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμά πως με το εκρηκτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη ΝΔ δύσκολα οι υποψήφιοι πρόεδροι, αλλά και ο μεταβατικός αρχηγός θα δώσουν οποιαδήποτε συναίνεση και θα συμμετάσχουν ουσιαστικά σε ένα εθνικό διάλογο.

Θυμήθηκε μετά από έξι χρόνια η Ντόρα και καταγγέλλει τον Σαμαρά για νοθεία σε βάρος της
Ποια «μυγα τσίμπησε» τη Ντόρα και θυμήθηκε τώρα, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, να καταγγείλει ότι «έγινε νοθεία» από τον Αντώνη Σαμαρά σε βάρος της, στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, στη ΝΔ, το 2009; Στο εύλογο ερώτημα των δημοσιογράφων, γιατί δεν το κατάγγειλε τότε, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι το «κατάπιε» χάριν της ενότητας του κόμματος! Συγκινητική αυτή η αναφορά, αλλά, τάχα μου, μια τέτοια όψιμη καταγγελία, αυτή τη στιγμή, δε… ρίχνει λάδι στη φωτιά, όταν, μάλιστα, η καταγγελία της στρέφεται ευθέως εναντίον του προηγούμενου προέδρου του κόμματος, μετά μάλιστα αντίστοιχες επιθέσεις από τον κ. Μεϊμαράκη, με τον οποίο φαίνεται να συμπλέει η πρώην υπουργός Εξωτερικών; Απορούμε, πάντως, πως ακόμη και μια πολιτικός με την εμπειρία και το ισχυρό αίσθημα αυτοπεποίθησης, κατάφερε να «καταπιεί» μια τέτοια «αθλιότητα» σε βάρος της και δέχθηκε να συνεχίσει στη ΝΔ, υπό τον κ. Σαμαρά, που της… έκλεψε τη νίκη.

Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η κ. Μπακογιάννη, είναι να παρουσιάσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την όψιμη καταγγελία της. Αλλά και να γίνει πιο συγκεκριμένη ως προς τις άλλες «βόμβες» της, για το φιάσκο της περασμένης Κυριακής. Να μας πει, δηλαδή, που βασίζει τις «υπόνοιές» της περί πιθανού «σαμποτάζ», αλλά και ποια «επιχειρηματικά και πολιτικά» συμφέροντα παρεμβαίνουν στην εσωκομματική διαδικασία.

Νέα πυρά Τζιτζικώστα σε Μεϊμαράκη
Ευθεια επιθεση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών.

Σχολιάζοντας την πρόταση για παραίτησή του από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε οτι εκείνος είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος, ενώ υπογράμμισε πως θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση στην περίπτωση που και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι παρέδιδαν τις έδρες τους. «Όλα τα μέλη μας έχουν αισθανθεί ταπεινωμένα», είπε ο προσθέτοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από αυτή την ιστορία. «Δεν του ζητήθηκε η παραίτηση εδώ και 55 ημέρες που έχουμε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Σεβαστήκαμε τον ρόλο και του μεταβατικού και του υποψηφίου αρχηγού. Το ζητήσαμε μετά το φιάσκο, διότι κάποιος επιτέλους πρέπει να απολογηθεί σε αυτή τη βάση της παράταξη, τα μέλη και τα στελέχη μας που ταπεινώθηκαν. Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη ήταν ιδιαίτερα διχαστική. Η τοποθέτησή του να εμπλέξει τους πάντες και τα πάντα, δηλαδή φταίνε όλοι εκτός από τον πρόεδρο» σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραμονή των μελών της ΚΕΦΕ που έχουν ευθύνες για την αποτυχία της διαδικασίας, είπε πως αν και υπάρχουν λάθη είναι το μοναδικό όργανο αυτή τη στιγμή που μπορεί να κάνει τις εκλογές καθώς διαφορετικά θα πρέπει να περάσει καιρός για να οριστούν νέα μέλη.

«Προτεραιότητά μου είναι να γίνουν εκλογές αύριο. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δυο Κυριακές από σήμερα και αυτό καθαρά για τεχνικούς λόγους. Εγώ θα σας έλεγα ακόμη και αυτή την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να πιστέψει πως μπορεί να υπήρχε και δόλος.

Πηγή: kontranews.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share