Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το μυαλό στο Βερολίνο - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για να βρεθεί η χρυσή τομή με τους εταίρους

1 Ιουνίου 2015
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το μυαλό στο Βερολίνο - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για να βρεθεί η χρυσή τομή με τους εταίρους

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή. Αυτήν την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Η ελληνική κυβέρνηση συντάσσει ένα δικό της κείμενο με τη λίστα των μέτρων, κάτι που κάνουν και οι θεσμοί με σκοπό στη συνέχεια να βρεθεί η "χρυσή τομή" που θα οδηγήσει στην πολυπόθυτη συμφωνία. Στόχος του πρωθυπουργού παραμένει η επίτευξη μιας ενιαίας συμφωνίας, καθώς δεν επιθυμεί μόνο την κάλυψη της ρευστότητας τους επόμενους μήνες.

Χθες Κυριακή, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, κατά την οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, οι εταίροι εξέφρασαν τη βούλησή τους για να επιτευχθεί συμφωνία το ταχύτερο δυνατό. Για συνομιλία σε «εποικοδομητικό κλίμα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Την πεποίθηση πως όλες οι προτάσεις για το ελληνικό ζήτημα «βρίσκονται πλέον στο τραπέζι» εξέφρασε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας πως πλέον η επίτευξη συμφωνίας εναπόκειται στους έχοντες πολιτική ευθύνη.

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως αυτοί που φέρουν πολιτική ευθύνη, όπως και αυτοί που έχουν [πολιτική] ευθύνη στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουν τον λιγοστό χρόνο που απομένει για να καταλήξουν σε αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Γκάμπριελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως το Βερολίνο δεν γνωρίζει τίποτα για σύγκλιση έκτακτου Eurogroup πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 18 Ιουνίου.

πηγή: Newsit


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share