Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από την Εκκλησία για την ΑΡΝΗΣΗ ορκωμοσίας του Τσίπρα!

27 Ιανουαρίου 2015
Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από την Εκκλησία για την ΑΡΝΗΣΗ ορκωμοσίας του Τσίπρα!

Στην πρώτη συμβολική κίνηση διαζυγίου Εκκλησίας – κράτους προχωράει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να ορκιστεί με πολιτικό όρκο και όχι με θρησκευτικό.

Το γεγονός αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση από την Εκκλησία και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις Ιεραρχών.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή, βέβαια, είναι συγκρατημένες οι αντιδράσεις τόσο από την Μητρόπολη Πειραιώς, όσο και από την Θεσσαλονίκης, η οποία, σε επικοινωνία που είχε το CRASHonline.gr, αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω απόφαση του Αλ. Τσίπρα.

Από την άλλη, η Μητρόπολη Πειραιώς «υποδέχθηκε» με αιχμές – όπως ακριβώς συνέβη πριν από λίγους μήνες και με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου – την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας με πολιτικό όρκο.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητρόπολις Πειραιώς τονίστηκε ότι και σε αυτή την περίπτωση η αντίδραση του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ ήταν εξίσου οργισμένη.

Για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων τονίστηκαν τα εξής:«»Χωρίς Θεό όλα ἐπιτρέπονται» κατά τήν ρήση του Ντοστογιέφκυ καί γιατί νά μήν ἐπιτρέπονται; Οι έχοντες αυτές τις αντιλήψεις αποδίδουν την ύπαρξη του κόσμου καί κατά συνέπεια τήν ὕπαρξή τους στήν τυχαιότητα, τήν ἐξέλιξη και την φυσική επιλογή».

Ακόμα, από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητρόπολις Πειραιώς τονίστηκε ακόμα ότι η επιλογή της ορκωμοσίας με πολιτικό όρκο έχει να κάνει με μια τελείως διαφορετική αντίληψη και ιδεολογία στις οποίες δεν πιστεύει το σύνολο του ελληνικού λαού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share