Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιούνκερ προς Τσίπρα: "Υπολογίστε με σαν φίλο της Ελλάδας"

26 Ιανουαρίου 2015
Γιούνκερ προς Τσίπρα:

Να τον υπολογίζει ως φίλο της Ελλάδας ζήτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τον Αλέξη Τσίπρα, στο τηλεφώνημα με το οποίο του έδωσε τα συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στον πρωθυπουργό ότι ευελπιστεί και είναι σίγουρος ότι θα έχουν πολύ καλή συνεργασία, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε και την καθιερωμένη συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Τσίπρα, στην οποία θυμάται τη συνάντησή τους στο debate που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους καμπάνιας πέρυσι.

«Το να προωθήσουμε βιώσιμες λύσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα δημοσιονομική σταθερότητα είναι μια κοινή πρόκληση στο σύνολο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της ΕΕ», αναφέρει ακόμη στην επιστολή του.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share