Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελα με τίποτα να κυβερνήσω τώρα!

9 Ιανουαρίου 2015
Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελα με τίποτα να κυβερνήσω τώρα!

Ο υπουργός επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εκλογές, το ελληνικό χρέος, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τον κόσμο.

«Άλλη ευθύνη είναι αυτού που κλέβει και άλλη ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που δε έχει βάλει συναγερμό. Εμείς δεν έχουμε την ευθύνη γιατί πάει η χώρα σε εκλογές, ευθυνόμαστε γιατί φέραμε νωρίτερα τις εκλογές. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαπιστώσαμε μια σκλήρυνση της στάσης του ΔΝΤ. Εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα να επισπεύσουμε τη συμφωνία, εφόσον υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταμάτης και συνέχισε:

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο κόλπο της Νέας Δημοκρατίας: Ο Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές, ο Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια παραπλάνηση του Ελληνικού λαού. Αυτό που παρουσιάζει ως e-mail Χαρδούβελη, είναι ουσιαστικά το e-mail που μας έστειλε η τρόικα με 19 σημεία. Για πιο λόγο χτύπησε τόσο άγρια την Προεδρική εκλογή και ζητά εκλογές; Ας άφηνε εμάς να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να λογοδοτήσουμε στον Ελληνικό λαό. Είναι μείζον ζήτημα. Το Σύνταγμα καθιερώνει πότε γίνονται εκλογές».

«Και με την Τουρκία βρισκόμαστε σε διάλογο εδώ και 50 χρόνια για το Κυπριακό. Λύθηκε; Εμείς έχουμε να παίρνουμε, αν κλείσουμε τη συμφωνία, 7,1 δις. μέχρι τον Μάρτιο. Τον Μάρτιο έχουμε υποχρεώσεις 4,3 δις. και μέχρι τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 10. Αν δεν κλείσουμε τη συμφωνία, αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρουμε. Μπορεί να μας πει κάποιος που θα τα βρούμε αυτά τα χρήματα; Αν δεν πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, μας κηρύσσουν σε πτώχευση. Αν μια χώρα, δεν έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις και τους πολίτες της, μισθούς, συντάξεις, που οδηγούμαστε;», είπε παράλληλα ο κ. Σταμάτης.

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ θα βαράω το νταούλι και θα χορεύουν οι δανειστές, αυτά είναι παραμύθια. Έγινε επαναδιαπραγμάτευση το λεγόμενο 2ο μνημόνιο ήρθε να διορθώσει αδικίες και κακώς κείμενα του 1ου δανεισμού. Αν δεν κάναμε διαπραγμάτευση θα είχαμε κλείσει του Review και θα είχαμε πάρει τα χρήματα», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε:

«Ασφαλώς και μπορεί να γυρίσει το κλίμα που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Το 2012 η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ανετράπη και μάλιστα με 2 μονάδες παραπάνω υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Η εκστρατεία της ΝΔ είναι κλιμακωτή. Μεθαύριο θα ακουστεί η άποψη της ΝΔ για το Εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να εξαπατήσουμε τον κόσμο και να του πούμε, θα σας δώσουμε αυτά που δεν μπορούμε να του δώσουμε».

«Είναι ένα από τα κίνητρα να πληρώνει η χώρα τις υποχρεώσεις της γιατί παραμένει στην ευρωζώνη και το ευρώ. Αν δεν τις πληρώσουμε, τότε θα βγούμε. Αυτή την ώρα, καταφέραμε και ισοσκελίσαμε τους λογαριασμούς του κράτους. Δεν χρειάζεται να δανειστούμε για τις δαπάνες τις δικές μας και μάλιστα έχουμε και ένα περίσσευμα. Δανειζόμαστε σήμερα για να πληρώνουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια της σπατάλης. Δεν είναι ευχάριστη η θέση μας», επισήμανε ο κ. Σταμάτης.

Σε σχέση με το χρέος, ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι: «εγκληματεί, όποιος λέει ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Αν λέμε ότι δεν είναι βιώσιμο, τότε είναι σαν να λέμε στις αγορές, μην αγοράζετε ομόλογα. Το αντικίνητρο στις αγορές, είναι η πολιτική αστάθεια που πρέπει να άρουμε. Το χρέος μας είναι βιώσιμο. Το ζήτημα είναι αν θα χαλαρώσουμε από το χρέος μας και γίνει περισσότερο βιώσιμο. Αυτή τη μάχη, δεν τη δίνεις απειλώντας και βρίζοντας».

«Όταν το 74% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ, χρειάζεται να απαντήσω εγώ σε κάτι; Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έχει παραφρονήσει; Αν σωθεί το σκάφος, θα σωθούν όλοι οι επιβάτες. Άλλος γρηγορότερα, άλλος πιο αργά. Εμείς ζητήσαμε έναν χρόνο επιπλέον παράτασης αυτής της κυβέρνησης για να τα αποδείξουμε όλα αυτά. Εγώ αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελα με τίποτα να αναλάβω αυτή τη στιγμή. Διότι αν κάνει αυτά που λέει, θα τον πετάξουν από τις αγορές και θα ψάχνουμε να δούμε ευρώ», συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του κουρέματος του χρέους:

«Όσοι συζητάνε για κούρεμα του χρέους, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορούμε να επιμηκύνουμε την αποπληρωμή και να κρατήσουμε χαμηλά επιτόκια. Αυτό διεκδικούμε. Εγώ δεν κατανοώ αυτούς που έχουν συμφέροντα να μείνουμε στο ευρώ και χτυπούν την κυβέρνηση».

Πηγή: enikos.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share