Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πράσινο φως για Πασοκογενείς! Ποιοι θα έχουν ζόρια για το ψηφοδέλτιο;

2 Ιανουαρίου 2015
ΣΥΡΙΖΑ: Πράσινο φως για Πασοκογενείς! Ποιοι θα έχουν ζόρια για το ψηφοδέλτιο;

Το «πράσινο φως» παίρνουν όπως όλα δείχνουν ύστερα από αλλεπάλληλες ζυμώσεις και μαραθώνιες συνεδριάσεις οι υποψηφιότητες των κκ Οδυσσέα Βουδούρη, Θόδωρου Παραστατίδη , Θεοδώρας Τζάκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -και με ορίζοντα την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής-, αποφασίστηκε να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και οι συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις που είχαν στηρίξει τη «Λίστα Τσίπρα» στις ευρωεκλογές. Ως εκ τούτου στο κυνήγι του σταυρού θα κατέβουν υποψήφιοι από τις κινήσεις «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη, «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά και «Αριστερή προοπτική» των κκ Νεφελούδη και Μπαγιώργου.

Και καλλιτέχνες στα ψηφοδέλτια

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, υψηλόβαθμες πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως μεταξύ των 50 υποψηφίων θα βρίσκονται και προσωπικότητες καλλιτεχνών αλλά και κινημάτων.
Σε ό,τι αφορά δε στις υποψηφιότητες των ανεξάρτητων βουλευτών και ειδικότερα για τις κκ Γιαταγάνα, και Μακρή φαίνεται πως ο «δρόμος» δεν είναι το ίδιο βατός καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκ μέρους της ηγεσίας δεν υπήρξε εισήγηση.

Με «συνταγή» κώδικα δεοντολογίας

Την ίδια ώρα, έχει καταρτιστεί ένας κώδικας δεοντολογίας για όσους ριχτούν στη «μάχη» του σταυρού, μέσω του οποίου γίνεται σαφές πως : η έδρα θα ανήκει στο κόμμα και όχι στο βουλευτή, ένα μέρος των χρημάτων θα πηγαίνει στο κόμμα, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι υπόδικοι και να έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση της οικονομικής τους κατάστασης ούτως ώστε να μην εκθέτουν το κόμμα.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει αύριο ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εμπλουτισμένο από τις ενότητες που θα αφορούν στις πηγές χρηματοδότησης , στη διαπραγμάτευση και στις θεσμικές αλλαγές.

Πηγή: iefimerida

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share