Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση! "Να δούμε ποιοι θα φύγουν με ελικόπτερο", τονίζει το Μαξίμου

29 Δεκεμβρίου 2014
Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση!

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο να περνάει αμέσως στην επίθεση αφού με την ομιλία του ο πρωθυπουργός σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Χρησιμοποιώντας τη φράση "είμαι εδώ" την όποια επανέλαβε τρεις φορες ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς έσπευσε άμεσα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου ενώ έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ η οποία θα βασιστεί στο μότο "Αλήθεια - Ευθύνη".

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και στη βαση του κόμματός του αφού άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα αποχωρήσει απο την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας ενώ υποστήριξε οτι η "νίκη είναι δική μας".

Κυβερνητική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους έλεγε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργου οτι "τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν οτι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη ΝΔ, η καταλληλότητα Σαμαρά και η ψαλίδα κλείνει αισθητά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις".

Ακόμα, η ίδια πηγή μίλησε "για την αγανάκτηση προς την αντιπολίτευση καθώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές" ενώ υποστήριξε οτι στις εκλογές ο κόσμος ψηφιζει για το μελλον".

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας: «Ό,τι είπαν καταγγέλθηκε διεθνώς. Να δουμε ποιοί θα φύγουν με ελικόπτερα, μετα τις εκλογές».

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κυβερνητική πηγή σχολίασε: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν». Και πρόσθεσε: "Δούλεψε η τρομοκρατία".

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί οτι το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα επιχειρήσει άνοιγμα για να συμπεριληφθουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που το προηγούμενο διαστημα αποχώρησαν απο τη ΝΔ ωστόσο στην προεδρική εκλογή στήριξαν την υποψηφιότητα Δημα.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παραταξης να συμπεριληφθούν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι απο τη Χ.Α Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Τέλος υποστήριξε για τις διαπραγματευσεις με την τρόικα οτι «Αν βγούμε εμείς κλείνουμε on time. Τα έσοδα πάνε καλά. Η επιλογή της επίσπευσης των εκλογών συνδέεται με την παράταση του προγράμματος».

Πηγή: newsit.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share