Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ από Μαξίμου: Σαμαράς - Βενιζέλος ανοιχτοί σε πρόταση για ΕΚΛΟΓΕΣ από τώρα!

17 Δεκεμβρίου 2014
ΒΟΜΒΑ από Μαξίμου: Σαμαράς - Βενιζέλος ανοιχτοί σε πρόταση για ΕΚΛΟΓΕΣ από τώρα!

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναμένεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί θετικός σε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε εκτόνωση του πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου, αναμένεται να εμφανιστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο «παρά πέντε» της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα εμφανιστεί ανοικτός ακόμη και σε ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015, αρκεί να μην τεθεί εν αμφιβόλω η πορεία της χώρας και με την ίδια κυβέρνηση όπως σημειώνουν με έμφαση. Την ίδια στιγμή απορρίπτουν ευθέως έτσι την αλλαγή πρωθυπουργού.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγούν συνεργάτες του, ότι θα δεχόταν εκλογές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όχι όμως πριν τον Ιούνιο. Καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα όπως επίσης και εκείνη της διευθέτησης του χρέους.

«Δεν κάνουμε παζάρι» διευκρινίζουν από την Χ. Τρικούπη και υποστηρίζουν ότι στόχος είναι να υπάρξει σταθερότητα. Ο Ευ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει εξάλλου να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως τον «εγγυητή της σταθερότητας» προ και μετά των εκλογών.

Ορισμένοι από τη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου λέγοντας «θα τα βρούμε στο όνομα αν είναι να σωθεί η χώρα» λένε. Ωστόσο εκτιμούν ότι όσοι υποστηρίζουν ότι με αλλαγή προσώπου θα υπερψήφιζαν πως είναι «προφάσεις και προσχηματικές τακτικές».

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά των 180 «αν παραμείνουν ως έχουν τα κόμματα σήμερα». Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ποντάρουν μόνο σε αποσκιρτήσεις από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share