Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Εταιρεία Παραγωγής Προϊόντων Συσκευασίας PAL επιλέγει την ανακυκλωμένη πολυστερίνη της INEOS STYROLUTION για την ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων φαγητού

Ένα ακόμα ορόσημο προς την κυκλική οικονομία για την πολυστερίνη

10 Μαΐου 2022 11:25
Η Εταιρεία Παραγωγής Προϊόντων Συσκευασίας PAL επιλέγει την ανακυκλωμένη πολυστερίνη της INEOS STYROLUTION για την ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων φαγητού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η INEOS Styrolution, η εταιρεία που ηγείται παγκοσμίως την παραγωγή στυρενικών, και η Pal Packaging, μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διανομής προϊόντων συσκευασίας, ανακοίνωσαν σήμερα την ενσωμάτωση του νέου μηχανικά ανακυκλωμένου Styrolution® PS ECO, μια 100% ανακυκλωμένη πολυστερίνη, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων συσκευασίας φαγητού.

Η Pal Packaging είναι τμήμα της Ελληνικής εταιρείας Παλαμήδης A.E. και συνιστά έναν αξιόπιστο προμηθευτή για συσκευαστές, μεταποιητές και σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές με το νέο ανακυκλωμένο υλικό που προμηθεύτηκε από την INEOS Styrolution, η εταιρεία ήταν ευχαριστημένη με την ευκολία επεξεργασίας και την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Ο Κωνσταντίνος Ρούμπος, υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας, έρευνας και ανάπτυξης, της εταιρείας ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ σχολιάζει: «Η INEOS Styrolution μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια βιώσιμη λύση συσκευασίας. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε με βιώσιμες λύσεις συσκευασίας ξεκινώντας με τη συσκευασία πουλερικών και μανιταριών.»

Ο Louie Mackee, ειδικός επιχειρηματικών έργων στην INEOS Styrolution προσθέτει: «Είναι χαρά μας να δουλεύουμε με την Pal Packaging. H εταιρεία είναι δεσμευμένη να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αφοσιωμένη σε νέες βιώσιμες λύσεις. Πραγματικά, οι δύο εταιρείες έχουν πολλά κοινά όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ INEOS STYROLUTION

Η INEOS Styrolution είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή στυρενικών, με έμφαση στο μονομερές στυρενίου, το πολυστυρένιο, το ABS (συμπολυμερές ακρυλονιτριλίου-βουταδιενίου-στυρενίου) και σε άλλα εξεζητημένα στυρενικά προϊόντα.

Με εγκαταστάσεις παραγωγής παγκόσμιας κλάσης και πάνω από 90 έτη εμπειρίας, η INEOS Styrolution συνεισφέρει στην επιτυχία των πελατών της προσφέροντας λύσεις σχεδιασμένες ώστε να τους προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αγορές τους. Ταυτόχρονα, αυτές οι κορυφαίες καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις βοηθούν στην πραγμάτωση της κυκλικής οικονομίας των στυρενικών προϊόντων.

Η εταιρεία παρέχει εφαρμογές στυρενικών για πολλά καθημερινά προϊόντα σε ένα μεγάλο εύρος βιομηχανιών, συμπεριλαμβανόμενης της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ηλεκτρονικών, των οικιακών συσκευών, των κατασκευών, της υγειονομικής περίθαλψης, της συσκευασίας, των παιχνιδιών και λοιπών προϊόντων αθλητισμού και αναψυχής. Το 2021, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η INEOS Styrolution απασχολεί περίπου 3.600 άτομα σε 20 γραμμές παραγωγής σε 10 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ineos-styrolution.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter (@styrolution).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Α.Ε.

Η Pal Packaging είναι ένας καινοτόμος κατασκευαστής και διανομέας προϊόντων συσκευασίας φαγητού, προμηθεύοντας συσκευαστές, μεταποιητές και σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σημαντικές επενδύσεις μέσα στα στην τελευταία 20ετία της επέτρεψαν να γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες σε αυτόν τον κλάδο στην Ευρώπη. Εκτός από την παραγωγή ανακυκλωμένων προϊόντων συσκευασίας διογκωμένης πολυστερίνης, μια γραμμή παραγωγής PET εισήχθη στα τέλη του 2019, επιτρέποντας τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και συνεισφέροντας έτσι σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η Pal packaging εξάγει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε συνεχή βάση. Η διοίκηση έχει την έδρα της στην Κηφισιά. Η εταιρεία ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Α.Ε. απασχολεί 170 άτομα λειτουργώντας γραμμές παραγωγής σε δύο χώρες. Περισσότερες πληροφορίες: www.pal.gr

Η σελίδα μας στο LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pal-sa/

 

Ροή ειδήσεων

Share