Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καθάρισε σε βάθος – Καθάρισε στην πηγή» από τη Henkel & το Dixan

Σε νέα φάση μπαίνει το επιτυχημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN και της Henkel Hellas που στηρίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στον 3o χρόνο του εξελίσσεται σε «Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή» και με τη συνδρομή εθελοντικών ομάδων

5 Απριλίου 2022 14:06
«Καθάρισε σε βάθος – Καθάρισε στην πηγή»  από τη Henkel & το Dixan
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τομέας Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas και το Dixan, για 3η συνεχόμενη χρονιά, πιστοί στη δέσμευσή τους για έναν κόσμο πιο καθαρό, υλοποιούν το στοχευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» για την προστασία σημαντικών υδάτινων πόρων της χώρας μας από την ρύπανση από πλαστικό. Πρόκειται για το νέο κύκλο του επιτυχημένου προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος», το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με στόχο των καθαρισμό ακτών και θαλασσών από πλαστικά και άλλα απορρίμματα.

Σήμερα, στην εξέλιξή του σε «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή», διευρύνει τις δράσεις του με στόχο να φέρει κοντά τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικούς, & πολιτιστικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια κοινή προσπάθεια για τον καθαρισμό και την προστασία πολύτιμων υδάτινων οικοσυστημάτων της χώρας μας, όπως ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan έχει ήδη διαγράψει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Από την έναρξή του, πριν δύο χρόνια, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 29 παράκτιοι και υποθαλάσσιοι καθαρισμοί σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων απομακρύνθηκαν 20,4 τόνοι απορριμμάτων εκ των οποίων οι 4,6 ήταν πλαστικό. Από το πλαστικό που μαζεύτηκε την πρώτη χρονιά του προγράμματος και μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας νέα χρηστικά αντικείμενα δημόσιας χρήσης δημιουργήθηκαν που δωρήθηκαν σε Δήμους.

Οι δράσεις του «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» ξεκινούν από τον Μάρτιο σε υδάτινους πόρους σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων. Στρατηγική προτεραιότητα του προγράμματος παραμένει η προαγωγή της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού και η καλλιέργεια ατομικής ευθύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και η ανάδειξη στην πράξη του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας με χειροπιαστά παραδείγματα αντικειμένων που έχουν προέλθει από τα πλαστικά που ανασύρθηκαν από τις δράσεις καθαρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science & Technology εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς μέσω ποταμών και το πρόγραμμα του Dixan έρχεται να συμβάλλει στην προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία τους προς τη θάλασσα.

 «Καθάρισε σε βάθος – Καθάρισε στην πηγή» από τη Henkel & το Dixan

Για τις νέες δράσεις του προγράμματος, η κα Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing & Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Στην Henkel εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ξεκινάμε από τις πλαστικές συσκευασίες των απορρυπαντικών μας που πέρα από το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος όγκος τους είναι 100% ανακυκλώσιμες το 70% αυτού του όγκου αποτελείται από 25-100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Φέτος επεκτείνουμε το εύρος του περιβαλλοντικού προγράμματός μας για την απομάκρυνση των πλαστικών ακόμα πιο κοντά στην πηγή των υδάτινων πόρων μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίλυση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης. Το «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» έρχεται να επιβεβαιώσει την υπόσχεση που δώσαμε πριν 2 χρόνια και να αποτελέσει παράδειγμα για όλους πώς μπορούμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε τον κόσμο μας πιο καθαρό μέσα από την ενίσχυση της συλλογικότητας και της περιβαλλοντικής συνείδησης».

Στο παραπάνω πλαίσιο και από μέσα Μαρτίου μέχρι μέσα Απριλίου οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από εκπτώσεις έως και -50% στα προϊόντα Dixan, Persil, Neomat, K2R, Bref & Vapona, σε όλα τα σουπερμάρκετ, και να συμβάλλουν στην προσπάθεια για ένα περιβάλλον πιο καθαρό.

Όλοι μαζί κάνουμε τη διαφορά για έναν κόσμο πιο καθαρό! Καθαρίζουμε σε Βάθος-Καθαρίζουμε στην Πηγή

Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr.

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό! Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €19,3 δις και λειτουργικά κέρδη €2,6 δισ. για το έτος 2020. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas ως 100% θυγατρική της Henkel AG & Co από το 1989, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share