ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Μεγάλωνει η «μαύρη» λίστα! Πάνω από 50 οι νεκροί, αρκετοί τραυματίες

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Μεγάλωνει η «μαύρη» λίστα! Πάνω από 50 οι νεκροί, αρκετοί τραυματίες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 62 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε κυρίως την κομητεία Ντινγκρί, στην περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα. Η περιοχή αυτή, όπου εκτείνεται το κινεζικό τμήμα των Ιμαλαΐων, υπέστη σοβαρές ζημιές. Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο νεότερα στοιχεία των αρχών, μετέδωσε τον δραματικό απολογισμό μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 09:05 τοπική ώρα (03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Κινεζική Δημόσια Σεισμολογική Υπηρεσία (CENC), η οποία εκτίμησε το μέγεθός του στους 6,8 βαθμούς.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS) ανακοίνωσε σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στο Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

«Δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο καντόνι του Ντινγκρί και στα περίχωρά του και πολλά κτίρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο», ανέφερε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση CCTV. Έχουν καταγραφεί ήδη δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις με την πιο ισχυρή ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, επισκεπτόμενες διάφορες κοινότητες για να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις του σεισμού. Το θιβετιανό αυτό καντόνι, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, φιλοξενεί περίπου 62.000 κατοίκους.

Οι σεισμικές δονήσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην ορεινή αυτή περιοχή. Ωστόσο, ο σημερινός σεισμός ξεχωρίζει ως ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το CENC.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου