Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025

Διάγγελμα Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Έχουμε δικαίωμα να χτυπάμε τα κράτη που δίνουν όπλα στο Κίεβο»

«Αν κλιμακώσουν, θα απαντήσουμε συμμετρικά»

21 Νοεμβρίου 2024 20:05
Διάγγελμα Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Έχουμε δικαίωμα να χτυπάμε τα κράτη που δίνουν όπλα στο Κίεβο»
Από Αναστασία Κολυβά

Σε ένα έντονο πολεμικό κλίμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε στο έθνος της Ρωσίας με διάγγελμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το AFP.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι η χώρα χτύπησε την Ουκρανία με νέο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς.

Το διάγγελμα Πούτιν

«Σε απάντηση στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στις 21 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένο πλήγμα σε μια από τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας. Σε συνθήκες μάχης πραγματοποιήθηκε δοκιμή ενός από τα πιο πρόσφατα ρωσικά πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς. Σε αυτή την περίπτωση, με μια μη πυρηνική υπερηχητική έκδοση ενός βαλλιστικού πυραύλου», αναφέρει ο Πούτιν, πριν προσθέσει ότι η δοκιμή ήταν επιτυχής. Ο στόχος επιτεύχθηκε».

Με την ευκαιρία, διαβάστε για το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας: Τι περιλαμβάνει και πότε ενεργοποιείται

«H δοκιμή ήταν επιτυχής»

Στην συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Ο στόχος επιτεύχθηκε. Χτυπήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα που είναι γνωστά από τη σοβιετική εποχή στο έδαφος της Ουκρανίας, στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ. Εξακολουθεί να κατασκευάζει πυραύλους και άλλους εξοπλισμούς».

Το διάγγελμα Πούτιν είναι το πρώτο μετά το πράσινο φως που έδωσαν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και την αλλαγή πυρηνικού δόγματος που υπέγραψε για τη Ρωσία. Έρχεται δε μετά το χτύπημα με βαλλιστικό πύραυλο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

 

Κόσμος

Share