Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Εφιάλτης στο εστιατόριο της Μαγιόρκα: Κατέρρευσε λόγω της πολυκοσμίας στον πρώτο όροφο - «Άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν» (video)

Έχει ζητηθεί ησυχία στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να ακούσουν αν υπάρχουν επιζώντες στα συντρίμμια

24 Μαΐου 2024 11:00
Εφιάλτης στο εστιατόριο της Μαγιόρκα: Κατέρρευσε λόγω της πολυκοσμίας στον πρώτο όροφο - «Άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά την κατάρρευση διώροφου εστιατορίου στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα.

Μάχη στα συντρίμμια δίνουν οι διασώστες, καθώς αρκετοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια στον χώρο του Medusa Beach Club, ενός παραλιακού εστιατορίου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Το κτήριο κατέρρευσε περίπου στις 20:30 τοπική ώρα το βράδυ της Πέμπτης 23/5. Οι άνθρωποι έπεσαν στο υπόγειο κάτω από το κτήριο, όπου υπήρχαν πελάτες και προσωπικό, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ταράτσα κατέρρευσε λόγω του «υπερβολικού βάρους», αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ζητήσει ησυχία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς προσπαθούν να ακούσουν αν υπάρχουν επιζώντες.

Ένας πυροσβέστης περιέγραψε τη σκηνή ως «εφιαλτική» στην τοπική εφημερίδα «Ultima Hora». Πρόσθεσε ότι, όταν έφτασε η ομάδα του, οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν, καθώς στέκονταν γύρω από τα συντρίμμια στο πάτωμα.

Ο Raúl Pursnami, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στην οδό Cartago, δίπλα στο εστιατόριο, δήλωσε ότι είδε την καταστροφή να εκτυλίσσεται. «Με δυσκολία μπορώ να μιλήσω. Υπήρχαν άνθρωποι που έτρωγαν, ήταν σε διακοπές και τώρα δείτε τι συνέβη», δήλωσε στην «El País».

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας φέρεται να είναι τα θύματα, αλλά τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από τις Αρχές.

Ένα από τα θύματα φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας που είχε φύγει από το γυμναστήριο και έπινε τον καθημερινό του καφέ στο εστιατόριο, όπως δήλωσαν οι φίλοι του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share