Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Σοκάρει βίντεο με γυναίκες ομήρους της Χαμάς μέσα στα αίματα - «Αυτές είναι που μπορούν να μείνουν έγκυες»

Εικόνες που αποτροπιάζουν

22 Μαΐου 2024 20:02
Σοκάρει βίντεο με γυναίκες ομήρους της Χαμάς μέσα στα αίματα - «Αυτές είναι που μπορούν να μείνουν έγκυες»
Από Εύη Κουρίδου

Ένα σκληρό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από οικογένειες Ισραηλινών ομήρων στα χέρια της Χαμάς, το οποίο, αν και έχει υποστεί επεξεργασία λόγω πολύ σκληρού περιεχομένου, είναι σοκαριστικό.

Το βίντεο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων. Τραβήχτηκε, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, από κάμερες στο σώμα ενόπλων της Χαμάς και έχει διάρκεια 3:10 λεπτά.

Δείτε επίσης: Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους μετά από 6 μήνες - «Απόδειξη ότι είναι ζωντανοί»

Το φόρουμ δήλωσε ότι η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών στρατιωτών που παραμένουν όμηροι στη Γάζα: Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa και Naama Levy.

Οι οικογένειες αναφέρουν ότι «το ενοχλητικό βίντεο είναι η πραγματικότητα της Αγκάμ, της Ντανιέλα, της Λίρι, της Νάαμα, της Καρίνα και άλλων 123 ομήρων εδώ και 229 ημέρες. Το βίντεο είναι μια απόδειξη της αποτυχίας του έθνους να φέρει πίσω τους ομήρους, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και 229 ημέρες. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να σπαταλήσει ούτε μια στιγμή ακόμη - πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!»

Μέχρι σήμερα και οι πέντε γυναίκες είναι σε ομηρεία. Είχαν απαχθεί και άλλες δύο γυναίκες, από τις οποίες μία απελευθερώθηκε και άλλη μία δολοφονήθηκε από τη Χαμάς, η σορός της οποίας επαναπατρίστηκε.

«Κοιτάξτε τους στα μάτια» αναφέρει το Φόρουμ Ομήρων και Οικογενειών. «Το βίντεο αποτελεί ισχυρό κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία στη διαχείριση των ομήρων τις τελευταίες 229 ημέρες. Δείχνει τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των πέντε γυναικών την ημέρα της απαγωγής τους και τον τεράστιο φόβο, ο οποίος αντανακλάται στα μάτια τους.

Όλες είναι εμφανώς σοκαρισμένες, δύο μάλιστα έχουν αίματα στο πρόσωπο και στα ρούχα τους. «Πάρε φωτογραφίες», λέει κάποιος. Μετά τις βάζουν να καθίσουν στο πάτωμα και τους λένε ότι «τα αδέλφια μας σκοτώθηκαν εξαιτίας σας. Θα σας σκοτώσουμε».

«Αυτές είναι οι κοπέλες που μπορούν να μείνουν έγκυες», λέει κάποιος. Μετά, πάντα υπό την απειλή όπλων τις φορτώνουν σε ένα τζιπάκι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share