Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Βρέθηκαν 4 διαμελισμένα πτώματα - Ανάμεσά τους υποψήφιος Δήμαρχος

Ο υποψήφιος και η σύζυγός του «δολοφονήθηκαν άνανδρα»

18 Μαΐου 2024 09:04
Βρέθηκαν 4 διαμελισμένα πτώματα - Ανάμεσά τους υποψήφιος Δήμαρχος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρίκη στο Μεξικό: Αντιμέτωπες με ένα αποτρόπαιο θέμα βρέθηκαν οι Αρχές, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Τα πτώματα 4 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου αυτού υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αξίωμα στις εκλογές της 2ης Ιουνίου, βρέθηκαν διαμελισμένα σε πυρπολημένο όχημα στο Ακαπούλκο.

Φρίκη στο Μεξικό: Πώς βρέθηκαν τα πτώματα

Ο υποψήφιος κατονομάστηκε από την παράταξή του, το PRI «Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα», για δεκαετίες κυρίαρχο στο μεξικανικό πολιτικό σκηνικό. Επρόκειτο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για τον Ανίμπαλ Σουνίγα Κορτές, υποψήφιο δήμαρχο της κοινότητας Κογιούκα ντε Μπενίτες.

Δείτε επίσης: Καθηγητής έβαλε κρυφή κάμερα στο παπούτσι του και κατέγραφε τα εσώρουχα γυναικών με φούστα - Η στιγμή της σύλληψής του (video)

Ο υποψήφιος και η σύζυγός του «δολοφονήθηκαν άνανδρα», κατήγγειλε η τοπική οργάνωση του PRI στην πολιτεία Γκερέρο. Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν τα πτώματα ακόμη δυο ανθρώπων και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή.

Εξάλλου, την Πέμπτη (16/5), στην πολιτεία Τσιάπας, υποψήφια δολοφονήθηκε έπειτα από προεκλογική εκδήλωση. Η Λουσέρο Λόπες Μάσα ήταν υποψήφια δήμαρχος στην Κονκόρδια. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή. Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό.

Οι φετινές θα είναι οι εκλογές με το μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία του Μεξικού: ταυτόχρονα θα αναδειχθούν η ή ο πρόεδρος, βουλευτές, γερουσιαστές, εννέα από τους 32 κυβερνήτες πολιτειών (συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού διαμερίσματος, δηλαδή της πόλης του Μεξικού), και τοπικοί αιρετοί. Συνολικά διακυβεύονται, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, κάπου 20.000 θέσεις.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share