Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ιστορική απόφαση! Εγκρίθηκε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές

10 Απριλίου 2024 19:29
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ιστορική απόφαση! Εγκρίθηκε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

«Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση.

Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

«Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Γράψαμε ιστορία» το μήνυμα της Μετσόλα

Αμέσως μετά την υπερψήφιση των πέντε νομοθετικών κειμένων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «γράψαμε ιστορία». Σε ανάρτησή της στο Χ, σημείωσε ότι «κρατήσαμε τον λόγο μας», προσθέτοντας ότι το το σύμφωνο συνιστά μια «ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης».

Ναυάγιο στην Χίο: Τρία νεκρά κοριτσάκια- Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (photos)

Τραγωδία σημειώθηκε στην Χίο, με θανατηφόρο ναυάγιο και πρωταγωνιστές μετανάστες.

Με την ευκαιρία δείτε: Χίος: Ναυάγιο με μετανάστες – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρά είναι τρία κοριτσάκια, ηλικίας 4, 7 και 10 ετών.

Έως τώρα έχουν διασωθεί 19 άτομα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, alithia.gr, συναγερμός σήμανε χθες στα Καρδάμυλα, όταν τρεις μετανάστες ενημέρωσαν ότι επέβαιναν σε βάρκα μαζί με άλλους και όπως είπαν, η βάρκα ναυάγησε πριν από τρεις ημέρες και οι ίδιοι διασώθηκαν.

Από το Λιμεναρχείο Χίου σε συνεργασία με την Αστυνομία ξεκίνησε αρχικά επιχείρηση εντοπισμού του ναυαγίου στην ευρύτερη περιοχή και τελικά με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν στη δύσβατη ακτή Μαλαντρής των Καρδαμύλων ναυαγοί.

Οι έρευνες, στις οποίες συνδράμει και η πυροσβεστική συνεχίζονται, ενώ από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες για νεκρούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share