Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Μακελειό στη Ρωσία: Σοκάρει η ανάκριση συλληφθέντος: «Μου έταξαν λεφτά για να σκοτώσω» (video)

Είπε ότι διέπραξε το έγκλημα «για λεφτά»

23 Μαρτίου 2024 14:41
Μακελειό στη Ρωσία: Σοκάρει η ανάκριση συλληφθέντος: «Μου έταξαν λεφτά για να σκοτώσω» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάγωσε ο πλανήτης με τη τρομοκρατική επίθεση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στο Μπατακλάν της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Δείτε επίσης: Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - 62 οι νεκροί και 115 οι τραυματίες, παγκόσμιο σοκ από τα βίντεο της εκτέλεσης (video)

Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάκριση συλληφθέντα

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ένας από τους συλληφθέντες για το μακελειό. Το συγκεκριμένο βίντεο το έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Telegram η αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, το οποίο χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα μεγάλα ρωσικά δίκτυα.

Φέρεται να είπε ότι διέπραξε το έγκλημα «για λεφτά, κάπου 500.000 ρούβλια (5.000 ευρώ). Είπε ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω του Τelegram και του παρείχαν όπλα».

Ο ύποπτος στο βίντεο με την ανάκριση διακρίνεται να απαντάει στη ρωσική γλώσσα με βαριά προφορά σε μια σειρά ερωτήσεων. Λέει πως έφυγε από την Τουρκία την 4η Μαρτίου και είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους μέσω του Telegram για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα χρήματα.

Ο άνδρας διακρίνεται να τρέμει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αρχικά διακρίνεται να είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα χέρια του πίσω στην πλάτη και το πηγούνι του να ακουμπάει στην μπότα ενός ανθρώπου που φοράει στολή παραλλαγής. Αργότερα, είναι γονατισμένος.

Μακελειό στη Ρωσία: Συγκλονίζει συλληφθέντας: «Μου έταξαν λεφτά για να σκοτώσω»

Σημειώνεται ότι η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Μακελειό στη Μόσχα: Καρέ-καρέ η φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS - 3 νεκρά παιδιά

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. Το τρομακρακτικό χτύπημα ξυπνά μνήμες από την σφαγή του Μπατακλάν, που συνέβη 9 χρόνια πριν στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον 62 νεκροί και 115 τραυματίες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά. 3 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Δείτε επίσης: Μακελειό σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας: Επίθεση ενόπλων και φωτιά σε κτίριο - Τουλάχιστον 12 οι νεκροί (video)

Ο ΙSIS επιστρέφει

Την ευθύνη του μακελειού ανέλαβε ο ISIS με ανάρτηση στο Telegram, που υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες υποχώρησαν με ασφάλεια στις βάσεις τους: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα.

Για τρεις εξ αυτών, δόθηκαν και τα ονόματά τους: Γκουράζεφ Αμιρκάν (γεννημένος το 1989), Οζντόεφ Αντάμ (1987) και Τσουρόεφ Ζελιμκάν (2000).

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες για τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Το μακελειό έγινε δύο εβδομάδες αφότου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προειδοποίησε ότι «εξτρεμιστές» ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. «Η Πρεσβεία παρακολουθεί αναφορές ότι εξτρεμιστές έχουν επικείμενα σχέδια να στοχοποιήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, που περιλαμβάνουν συναυλίες και συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις τις επόμενες 48 ώρες», προειδοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στις 7 Μαρτίου.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν στις 3 Μαρτίου ότι έξι ύποπτοι μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν σε επιχείρηση στην Ινγκουσετία, μια μικρή δημοκρατία με μουσουλμανικό ως επί το πλείστον πληθυσμό στην περιοχή του Καυκάσου.

Ο Πούτιν δεν είχε δώσει σημασία στις προτροπές της Δύσης
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για «προκλητικές δηλώσεις» αναφορικά με την προειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα και τις απέρριψε. «Θα σας υπενθυμίσω τις πρόσφατες, ας το πούμε ευθέως, προκλητικές δηλώσεις από ορισμένες επίσημες δυτικές δομές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία», είπε ο Πούτιν. «Όλα αυτά μοιάζουν με προφανή εκβιασμό και μια προσπάθεια εκφοβισμού, αποσταθεροποίησης της χώρας μας», είπε ενώπιον της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης (προσοχή σκληρές φωτογραφίες):

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share