Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κύπρος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μονή του Οσίου Αββακούμ - Η στιγμή που ο Αρχιμανδρίτης κάνει σόου με τα δήθεν θαύματα σε μοναχές

«Αν ήθελα, θα το έβγαζα στις ειδήσεις, για να έρθει λαοθάλασσα»

14 Μαρτίου 2024 18:21
Κύπρος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μονή του Οσίου Αββακούμ - Η στιγμή που ο Αρχιμανδρίτης κάνει σόου με τα δήθεν θαύματα σε μοναχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το γραφείο του ηγούμενου της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ φέρνει στο φως η κυπριακή ιστοσελίδα politis.com.cy. Στο βίντεο που έχει ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2023, ο γέροντας Νεκτάριος φαίνεται να συνομιλεί με μοναχές, που έφτασαν στο μοναστήρι, ώστε να προμηθευτούν γιορτινά εδέσματα.

Ο αρχιμανδρίτης παρουσιάζει στις μοναχές το κουτί με τον σταυρό του Αγίου Πορφυρίου. Έχει τοποθετήσει μέσα στο κουτί βαμβάκι, για να μην τρέχει έξω το μύρο. Ενημερώνει ακόμα τις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και γι’ αυτό έχει τοποθετημένο τον σταυρό σε κουτί.

Ο γέροντας, πριν παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι, τους θέτει ως όρο να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα, έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω».

Ο ηγούμενος, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, υποστηρίζει ότι μυρώνει ο αέρας από το μύρο του σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες, πιστεύοντας πως ζουν μια σπάνια στιγμή, κατά την οποία μπροστά στα μάτια τους επιτελείται ένα θαύμα.

Διαβάστε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για το «ροζ» σκάνδαλο σε μονή της Κύπρου - «Είδαν χρήματα και τους ζήλεψαν» (video)

Υπόθεση Μονής Οσίου Αββακούμ: Βίντεο δείχνει μοναχό να τραυματίζει γυναίκα με ζωνάρι

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται καθημερινά για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Μονή Οσίου Αββακούμ στη Κύπρο. Σε ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι ένας μοναχός νευριάζει και βαράει μία γυναίκα με ζωνάρι στο προαύλιο της μονής. Σύμφωνα με το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του καναλιού «ΣΙΓΜΑ» παρουσιάστηκε ότι έλαβε χώρα στο μοναστήρι της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα στο οπτικό υλικό έχουν καταγραφεί σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες φαίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία πιθανότατα ήταν εθελόντρια και ενδεχομένως, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Η γυναίκα ζητά από τον μοναχό να της επιτρέψει να μπει στη μονή, για να πάρει κάτι που άφησε μέσα, με τον ιερέα να φωνάζει και να τη διώχνει.

Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο οι αρχιμανδρίτες φωνάζουν και σε κάποιο σημείο η γυναίκα βρίσκεται ξαφνικά στο έδαφος.

Τότε ο μοναχός χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα. Μάλιστα η μανία και η οργή του ήταν τόση, που το ζωνάρι έσπασε και ξεκόλλησε το μεταλλικό κομμάτι. Η τραυματισμένη γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share