Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό - Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει» (video)

Ο Ουκρανός πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την επίσκεψή του στην εμπόλεμη ζώνη

9 Μαρτίου 2024 14:51
Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό - Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει» (video)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία.

«Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη»

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει την ανάρτηση του ελληνα Πρωθυπουργού ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Οδησσο όταν δέχτηκαν πυραυλική επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.

Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: «Ήταν κάτι πολύ άγριο - Έτσι έζησα την επίθεση της Οδησσού»

Το πώς βίωσε την επίθεση που έγινε χθες στην Οδησσό την ώρα που επισκεπτόταν το λιμάνι της πόλης μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο», είπε ο πρωθυπουργός, και επανέλαβε ότι η επιλογή της Ευρώπης να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ουκρανία ήταν ορθή.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», τόνισε ακόμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share