Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Πρίγκιπας Χάρι: «Κινδυνεύω περισσότερο από την πριγκίπισσα Νταϊάνα» - Η απειλή από την Αλ Κάιντα

Έχασε τη μάχη με το Ανώτατο Δικαστήριο

29 Φεβρουαρίου 2024 15:30
Πρίγκιπας Χάρι: «Κινδυνεύω περισσότερο από την πριγκίπισσα Νταϊάνα» - Η απειλή από την Αλ Κάιντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρίγκιπας Χάρι θεωρεί ότι διέτρεχε «μεγαλύτερο κίνδυνο ασφάλειας» από την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την ασφάλεια που δικαιούται να έχει ο ίδιος και η οικογένειά του κάθε φορά που επισκέπτονται τη Βρετανία, μετά το περίφημο «Μegxit». Ο δούκας του Σάσεξ είπε στον επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας Εσωτερικών σε επιστολή ότι αν αφαιρεθεί η ασφάλειά του, η οικογένειά του θα τεθεί σε «μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Aνατριχıαστική προφnτεία Νοστράδαμου για τον Βασιλιά Κάρολο και την οικογένειά του - «Ο ξαφνικός θάνατος...» (Video)

Απαίτησε «κάποιος να αναλαμβάνει ευθύνες» για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, 42 ετών, και στα παιδιά τους, Πρίγκιπα Άρτσι τεσσάρων ετών και πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δύο ετών. Όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο δούκας του Σάσεξ φαίνεται ότι ισχυρίστηκε πως διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμα και από την Νταϊάνα, λόγω του ρατσισμού και του εξτρεμισμού.

Στο ίδιο έγγραφο σημείωσε ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ζήτησε να σκοτωθεί ο Χάρι μετά τα απομνημονεύματά του Spare, όπου έγραφε για τη δολοφονία μαχητών Ταλιμπάν. Τα έγγραφα κυκλοφόρησαν αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του δούκα κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να υποβαθμίσει την προσωπική του ασφάλεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε μια επιστολή που έγραψε στον Sir Mark Sedwill, ο οποίος ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου εκείνη την εποχή, η εκπρόσωπος του Harry, Fiona Mcilwham, «εξέφρασε τη δυσπιστία του αιτούντος ότι γίνονταν τέτοιες σημαντικές συνομιλίες χωρίς καμία προσπάθεια από κανέναν να συμβουλευτεί τον ενάγοντα»

Έγραψε ότι ο δούκας «δεν μπορούσε να δει πώς θα μπορούσε να αφαιρεθεί η ασφάλειά του, εκτός κι αν είχε μειωθεί ο τρέχων κίνδυνος για τον ίδιο και την οικογένειά του». Στην επιστολή, η Mcilwham είπε ότι ο Χάρι ρώτησε «ποιος θα ήταν διατεθειμένος να βάλει τον ίδιο και την οικογένειά του σε μια θέση ακραίας ευπάθειας και κινδύνου».

Ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν «μια θέση στην οποία κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια – και όμως σήμερα, με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως προαναφέρθηκε, με τα πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού, κάποιος αισθάνεται άνετα να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι θα μπορούσε συμβεί» Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα το όνομα αυτού του ατόμου που είναι πρόθυμο να αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επιλογή»

Δυστυχώς το επιβεβαίωσε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμς για την Κέιτ Μίντλετον: «Η σύζυγός μου είναι βαριά άρρωστη και...»

Παρότι το ταξίδι του Χάρι στο Λονδίνο προκάλεσε αναφορές σε συμφιλίωση μεταξύ των αδερφών, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Kate Mansey, συντάκτρια των Times, η απουσία συνάντησης του Χάρι με τον αδελφό του και την Κέιτ Μίντλετον επιβεβαιώνει την τεταμένη κατάσταση στην οικογένεια.

"Αν δεν μπορούν να είναι μαζί σε μια κρίση όπως αυτή, η οποία όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ελπίδα να ξεπεραστεί η κακή σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια καθώς έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν με το βιβλίο του Χάρι, τη συνέντευξη στην Οπρα, το ντοκιμαντέρ στο Netflix" τόνισε η ίδια και στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Ουίλιαμ έχει μια πολύ άρρωστη σύζυγο που αναρρώνει από μεγάλη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πίσω στο θέμα του αδελφού του.

Κέιτ Μίντλετον

Ο Ουίλιαμ σκέφτεται, "η σύζυγός μου είναι βαριά άρρωστη, εγώ έχω αναλάβει πολλά βάρη, εσύ έφυγες και δεν σε χρειάζομαι πια στη ζωή μου". Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πλέον, ο διάδοχος του θρόνου είναι ο επικεφαλής του παλατιού, αφού ο πατέρας του έχει αποσυρθεί επί αορίστου. Αν και το παλάτι κρατάει σφραγισμένα τα χείλη του, οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι ο Ουίλιαμ να είναι εξοργισμένος με τον αδελφό του. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους βασιλικούς ειδικούς, πρόκειται να γίνουν πολλές ανακατατάξεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της βασιλικής οικογένειας, ενώ ο μονάρχης και η Κέιτ Μίντλετον παραμένουν εκτός σε αναρρωτική άδεια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share