Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Παγκόσμια ανησυχία για τον πάπα Φραγκίσκο - Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα

Ο λόγος που ακύρωσε τις συναντήσεις του

24 Φεβρουαρίου 2024 13:34
Παγκόσμια ανησυχία για τον πάπα Φραγκίσκο - Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα
Από Ανθή Κουρεντζή

Αναστάτωση επικρατεί στο Βατικανό, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος διεγνώσθη με εποχική γρίπη.

Λόγω της ήπιας γρίπης, όπως έκανε γνωστό η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού, οι σημερινές συναντήσεις του θα πρέπει να ακυρωθούν.

Με την ευκαιρία, δείτε την εξομολόγηση ακτιβιστή για τον θάνατο Αλεξέι Ναβάλνι.

Την Κυριακή, πάντως, ο ποντίφικας αναμένεται να ευλογήσει κανονικά τους πιστούς οι οποίοι θα μεταβούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως κάθε τέτοια μέρα της εβδομάδας.

Παγκόσμια ανησυχία για τον πάπα Φραγκίσκο - Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα

Όπως αναφέρει το USnews, ο 87χρονος ποντίφικας πραγματοποιεί τακτικά ακροάσεις με αξιωματούχους του Βατικανού τα Σάββατα, καθώς και ιδιωτικές συναντήσεις.

Ο Πάπας έχει υποστεί επανειλημμένα προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη συνάντηση COP28 για το κλίμα στο Ντουμπάι τον Δεκέμβριο, λόγω των επιπτώσεων της γρίπης και της φλεγμονής των πνευμόνων.

O Πάπας Φραγκίσκος «δίνει την ευλογία» του στα ομόφυλα ζευγάρια - «Είναι ένας σπόρος του Αγίου Πνεύματος»

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε την άδεια στους ιερείς να ευλογούν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, με ένα νέο έγγραφο που αποτελεί ριζική αλλαγή στην πολιτική του Βατικανού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι άνθρωποι που αναζητούν την αγάπη και το έλεος του Θεού δεν πρέπει να υπόκεινται σε εξαντλητική ηθική επισκόπηση».

Το έγγραφο του Γραφείου Διδασκαλίας του Βατικανού, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, βασίζεται σε μια επιστολή που έστειλε ο Φραγκίσκος σε δύο συντηρητικούς καρδιναλίους της Λατινικής Αμερικής τον Οκτώβριο. Σε εκείνη την προκαταρκτική απάντηση, ο Πάπας πρότεινε ότι τέτοιες ευλογίες θα μπορούσαν να προσφερθούν υπό ορισμένες συνθήκες, εάν δεν συγχέεται το τελετουργικό με το μυστήριο του γάμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει προσπαθήσει, ωστόσο, να κάνει την Εκκλησία πιο φιλόξενη προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Δείτε επίσης: «Βρόντnξε» το Άγιος Όρος: Η Ιερά Κοινότητα πήρε κάθετn θέση για τους γάμους των ομόφuλων ζευγαριών

«Τελικά, η ευλογία προσφέρει στους ανθρώπους ένα μέσο για να εμπιστευτούν τον Θεό»,αναφέρεται στο έγγραφο. «Το αίτημα για ευλογία, λοιπόν, εκφράζει και καλλιεργεί το άνοιγμα στην υπερβατικότητα, το έλεος και την εγγύτητα με τον Θεό σε χίλιες συγκεκριμένες περιστάσεις της ζωής, κάτι που δεν είναι μικρό πράγμα στον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Το Βατικανό θεωρεί ότι ο γάμος είναι μια αδιάσπαστη ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Ως εκ τούτου, αντιτίθεται εδώ και καιρό στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Και το 2021, η Σύνοδος για το Δόγμα της Πίστης του Βατικανού δήλωσε ευθέως ότι η εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει τις ενώσεις δύο ανδρών ή δύο γυναικών, επειδή «ο Θεός δεν μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία».

Στο νέο έγγραφο, το Βατικανό είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αποφεύγει «δογματικά ή πειθαρχικά σχήματα, ιδίως όταν οδηγούν σε έναν ναρκισσιστικό και αυταρχικό ελιτισμό». Τονίζεται επίσης ότι οι άνθρωποι σε «παράτυπες» ενώσεις - ομοφυλόφιλοι ή στρέιτ - βρίσκονται σε κατάσταση αμαρτίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share