Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο δέχτηκε επίθεση με πυραύλους

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey

12 Φεβρουαρίου 2024 10:31
Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο δέχτηκε επίθεση με πυραύλους
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία νήσων Μάρσαλ έγινε στόχος επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοιχτά της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση βρετανικής ιδιωτικής εταιρείας ναυτικής ασφάλειας.

Το πλοίο είναι ένα μπαλκ κάριερ που μεταφέρει χύδην φορτίο στα αμπάρια του και φαίνεται να έχει δεχτεί επίθεση από τουλάχιστον δύο πυραύλους μέσα σε 20 λεπτά. Η επίθεση συνέβη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share