Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Βρετανία: «Σεισμός» στο παλάτι - Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος

Έντονη ανησυχία για την υγεία του

5 Φεβρουαρίου 2024 20:05
Βρετανία: «Σεισμός» στο παλάτι -  Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Δεν είναι καρκίνος του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη. Με την ευκαιρία, δείτε τις νέες αποκαλύψεις για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Επί του παρόντος Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν και θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους. Την Κυριακή εθεάθη σε εκκλησιαστική λειτουργία στο Sandringham, όπου χαιρέτησε το πλήθος.

Πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

Λέγεται ότι χάρηκε που οι πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα, με την ιστοσελίδα του NHS να αναφέρει αύξηση των θεμάτων σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share