Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τρόμος στην Ιαπωνία: Συγκλονίζουν τα βίντεο από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ - «Μην επιστρέψετε σπίτια σας», λένε οι Αρχές (video)

Διακοπές ηλεκτροδρότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά - Εκκενώθηκαν περιοχές στις δυτικές ακτές

1 Ιανουαρίου 2024 19:38
Τρόμος στην Ιαπωνία: Συγκλονίζουν τα βίντεο από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ - «Μην επιστρέψετε σπίτια σας», λένε οι Αρχές (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρός σεισμός έπληξε την κεντρική Ιαπωνία σήμερα (1/1), με αποτέλεσμα να εκδοθούν προειδοποιήσεις στους κατοίκους να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές στις δυτικές ακτές της και να προκληθούν διακοπές ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και προβλήματα σε πτήσεις και σιδηροδρομικά δρομολόγια στην επηρεαζόμενη περιοχή.

Ο σεισμός, αρχικά εκτιμώμενου μεγέθους 7,6 βαθμών, προκάλεσε κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου κατά μήκος τμημάτων της Θάλασσας της Ιαπωνίας με ένα κύμα μεγαλύτερου ύψους να αναμένεται, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Υποβαθμίστηκαν οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι μετά τον ισχυρότατο σεισμό

Αρχικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA), εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μεγάλης κλίμακας για την Ισικάουα και προειδοποιήσεις ή συμβουλές για τσουνάμι χαμηλότερου επιπέδου για την υπόλοιπη δυτική ακτή του νησιού Χονσού, καθώς και για το βορειότερο από τα κύρια νησιά του, το Χοκάιντο.

Στην συνέχεια όμως, η προειδοποίηση υποβαθμίστηκε σε κανονικό τσουνάμι αρκετές ώρες αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι τα κύματα θα μπορούσαν ακόμη να φτάσουν έως και το 1 μέτρο. Οι μετασεισμοί θα μπορούσαν επίσης να πλήξουν την ίδια περιοχή τις επόμενες ημέρες, επισήμανε.

Ορισμένα σπίτια καταστράφηκαν και μονάδες του στρατού έχουν σταλεί για να συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, όπως ανάφερε ο Χαγιάσι Γιοσιμάσα, κυβερνητικός εκπρόσωπος, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι αρχές εξακολουθούν να αποτιμούν την έκταση των ζημιών.

Πιο ισχυροί σεισμοί στην περιοχή, όπου σεισμική δραστηριότητα συγκεντρωνόταν για περισσότερα από τρία χρόνια, μπορεί να σημειωθούν τις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος της JMA Τοσιχίρο Σιμογιάμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share