Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Σε απόγνωση οι λάτρεις του σκι: Δεν χιονίζει καθόλου - Απογοητευτικές οι εικόνες στο πιο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο

Στεναχωρημένοι είναι οι λάτρεις του σκι σε όλο το κόσμο, καθώς η κλιματική αλλαγή δεν τους αφήνει να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι

28 Δεκεμβρίου 2023 10:40
Σε απόγνωση οι λάτρεις του σκι: Δεν χιονίζει καθόλου - Απογοητευτικές οι εικόνες στο πιο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Οι επισκέπτες στο Whistler Blackcomb, ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, αντιμετωπίζουν φέτος μια απαισιόδοξη περίοδο διακοπών. Αυτός ο διάσημος προορισμός στο δυτικό Καναδά, κοντά στο Βανκούβερ, γνωστός για τα γραφικά χειμερινά του τοπία, δυστυχώς έχει πληγεί από δυσμενείς συνθήκες χιονοπτώσεων, αφήνοντας πολλούς απογοητευμένους.

Το θέρετρο, που συνήθως είναι ένα πολυσύχναστο κέντρο για σκι και snowboard, όπου οι λάτρεις των γιορτινών Χριστουγέννων αναζητούν έναν χιονισμένο παράδεισο, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Οι επισκέπτες, που επένδυσαν σημαντικά για να ζήσουν την εμπειρία των φημισμένων πλαγιών, εκφράζουν τώρα τη δυσαρέσκειά τους σε διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες. Οι συνθήκες, που περιγράφονται ως αναπήδηση και λάσπη, χαρακτηρίζονται ως μερικές από τις χειρότερες που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι επισκέπτες.

@droobiee Current conditions at the base ???? #Whistler #ski #snowboard #whistlerbc #whistlerblackcomb #britishcolumbia #skiing ♬ Oh No - Kreepa

Επισημαίνοντας την έκταση του προβλήματος, ο YouTuber James Pavelick, γνωστός για το κανάλι του «Rise and Alpine», μοιράστηκε την εμπειρία του στις πίστες της Βρετανικής Κολομβίας. Στο βίντεό του, απεικόνισε ένα έδαφος που στιγματίστηκε από βράχια, εξαιρετικά σκληρό χιόνι και επικίνδυνα παγωμένα σημεία. Ο Pavelick, γνωστός για τη συνήθως αισιόδοξη προοπτική του και την προσαρμοστικότητά του στις διάφορες συνθήκες σκι, εξέφρασε ένα σπάνιο συναίσθημα απογοήτευσης και δυσφορίας. Περιέγραψε την εμπειρία όχι μόνο ως ανασφαλή αλλά και ως σωματικά επώδυνη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στις εμπειρίες του στο σκι.

Αυτή η τροπή των γεγονότων είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τη φήμη του θέρετρου και ένα πλήγμα στη διάθεση πολλών για διακοπές. Τόσο οι επισκέπτες όσο και η διοίκηση του θέρετρου διατηρούν την ελπίδα για βελτίωση των συνθηκών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share