Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

«Αναβρασμός» στην Ουαλία: Δεκάδες σχολεία σε lockdown μετά από επίθεση με μαχαίρι - Ένας τραυματισμός

Η αστυνομία έκρινε αναγκαίο να κλείσουν πολλές εκπαιδευτικές μονάδες

5 Δεκεμβρίου 2023 14:35
«Αναβρασμός» στην Ουαλία: Δεκάδες σχολεία σε lockdown μετά από επίθεση με μαχαίρι - Ένας τραυματισμός
Από Εύη Κουρίδου

Σε lockdown τέθηκαν πολλές εκπαιδευτικές μονάδες στο Aberfan στην Ουαλία το πρωί της Τρίτης (5/12), καθώς σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο.

Οι ντόπιοι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν την παρουσία ένοπλων αστυνομικών και ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος.

Δείτε επίσης: Σοκ στη Μεσσήνη: 14χρονος έβγαλε σουγιά σε συμμαθητή του και τον έστειλε νοσοκομείο

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εξέδωσε μια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στη σοβαρή επίθεση που έλαβε χώρα στο Moy Road, στο Aberfan, στο Merthyr λίγο πριν τις 9.10 π.μ. σήμερα το πρωί. Ένοπλοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή και ζητάμε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το περιστατικό».

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ουαλίας είπε: «Κληθήκαμε σήμερα περίπου στις 9:10 π.μ. για αναφορές ενός περιστατικού. Στείλαμε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης, ένα αεροπορικό ασθενοφόρο και μια μονάδα Cymru High Acuity Response στον τόπο όπου παρασχέθηκε προηγμένη υποστήριξη εντατικής θεραπείας από την Υπηρεσία Ανάκτησης και Μεταφοράς Επειγόντων Ιατρών.

«Μεταφέραμε έναν ασθενή οδικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ για περαιτέρω θεραπεία. Ένα από τα σχολεία που κλειδώθηκαν είναι το Greenfield School στο Aberfan», γράφει η Daily Mail.

Σε ανάρτησή του στο X, ο διευθυντής Ριάνον Ντέιβις είπε: «Αγαπητοί γονείς και φροντιστές. Υπάρχει ένα εξελισσόμενο περιστατικό στο Aberfan. Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά διατηρούμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και ότι όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share