Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Παραμένει στον πάγο το Μόναχο: Συνεχίζεται ο πανικός με τις ακυρώσεις πτήσεων – Έχουν καλυφθεί τα πάντα με χιόνι

Τραγική η κατάσταση στη πόλη της Γερμανίας

5 Δεκεμβρίου 2023 13:57
Παραμένει στον πάγο το Μόναχο: Συνεχίζεται ο πανικός με τις ακυρώσεις πτήσεων – Έχουν καλυφθεί τα πάντα με χιόνι
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στο Μοναχό που έχει προκαλέσει αναστολές πτήσεων εξαιτίας της παγωμένης βροχής.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου στη νότια Γερμανία αναγκάστηκε να αναστείλει και πάλι σήμερα, Τρίτη (05.12.23) πτήσεις λόγω του φαινομένου της παγωμένης βροχής.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως όλοι οι διάδρομοι είναι καλυμμένοι με πάγο εξαιτίας παγωμένης βροχής. Ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου το πρωί στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τουλάχιστον τις 12:00 το μεσημέρι.

Ο προγραμματισμός των πτήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου δείχνει πως όλες οι καταχωρισμένες πτήσεις έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί για αργότερα.

«Θα διεξαχθούν επιχειρήσεις για να αφαιρεθεί ο πάγος κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επαναληφθεί η αεροπορική κυκλοφορία από το μεσημέρι», αναφέρεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

«Εντούτοις μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα χρειαστεί επίσης να ματαιωθεί στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας».

Η νέα διακοπή των πτήσεων έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το αεροδρόμιο επανέλαβε τις επιχειρήσεις, αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share