Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Πελώρια έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια: Η σοκαριστική στιγμή που πετάγονται αποκαΐδια παντού στη γειτονιά (video)

Έσπασαν τα παράθυρα σπιτιών μέχρι και σε μεγάλη ακτίνα

5 Δεκεμβρίου 2023 08:51
Πελώρια έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια: Η σοκαριστική στιγμή που πετάγονται αποκαΐδια παντού στη γειτονιά (video)
Από Εύη Κουρίδου

Συντρίμμια έμειναν από σπίτι στο Άρλινγκτον στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας (4/12).

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της Washington Post, δεν αναφέρθηκαν θύματα κατά τη διάρκεια της έκρηξης, η οποία σημειώθηκε την ώρα που στο σημείο ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη του ενοίκου και εάν ήταν εντός του σπιτιού εκείνη τη στιγμή ή είχε φύγει.

Δείτε επίσης: Βίντεο σοκ: Η στιγμή της έκρηξης του αυτοκινήτου με δύο νεκρούς σε γέφυρα στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Η πελώρια έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν όλα τα παράθυρα των σπιτιών σε μεγάλη ακτίνα, με τους ντόπιους να την περιγράφουν ως «πολύ, πολύ τρομακτική», κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα βίντεο που κυκλοφορούν από το συμβάν.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Άρλινγκτον, Άσλεϊ Σάβατζ, δήλωσε ότι η αστυνομία έλαβε μια κλήση γύρω στις 16:45 τη Δευτέρα σχετικά με φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε σε ένα σπίτι. Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έδειχνε μία ή δύο πορτοκαλί φωτοβολίδες, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να καλέσουν βοήθεια ή να σηματοδοτήσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υψώνονται στον αέρα γύρω στο σούρουπο.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, έχοντας το απαραίτητο εισαγγελικό ένταλμα για έρευνα, ο ένοικος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα και εκτόξευσε αρκετές ακόμα φωτοβολίδες.

Αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των γειτονικών σπιτιών, για λόγους ασφαλείας, ενώ κάτοικος που μίλησε στο αμερικανικό μέσο επισήμανε πως η αστυνομία επιχειρούσε για ώρα να πείσει τον ένοικο να ανοίξει την πόρτα και να βγει.

Άνδρας, που μένει σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, σημείωσε πως ένιωσε το σπίτι του να σείεται την ώρα της έκρηξης. Όταν βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει, είδε συγκεντρωμένο κόσμο να παρακολουθεί τις πορτοκαλί φλόγες στον ουρανό.

Η φωτιά στο σημείο, που έγινε ορατή ακόμα και από τη μακρινή Ουάσινγκτον, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share