Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Τον «τελείωσε» με μια κίνηση: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία σε συνάντηση με τον Σούνακ μετά το unfair

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις»

1 Δεκεμβρίου 2023 13:50
Τον «τελείωσε» με μια κίνηση: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία σε συνάντηση με τον Σούνακ μετά το unfair
Από Εύη Κουρίδου

Την απόφαση να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία πήρε ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη σύνοδο της Cop28 στο Ντουμπάι, όπου συνάντησε τον Ρίσι Σούνακ.

Λίγα 24ωρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα από το unfair του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φάνηκε να παίρνει θέση επιλέγοντας ένα εξωλεκτικό μήνυμα, ίσως πολύ πιο ισχυρό από οποιαδήποτε δήλωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία σε συνάντηση με τον Σούνακ μετά το unfair

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28, είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Τίποτα το αξιοπερίεργο θα έλεγε κανείς αφού στην εν λόγω συνάντηση βρίσκονται δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Η ενδυματολογική επιλογή, ωστόσο, του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, κάτι που έχει ξανακάνει άλλωστε, (και ποσέ στα γαλανόλευκα) θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάλλιστα και ως κίνηση στήριξης προς την χώρα μας με φόντο τόσο τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όσο και μετά την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία σε συνάντηση με τον Σούνακ μετά το unfair

Μία κίνηση η οποία όπως φάνηκε αποτέλεσε θρυαλλίδα για τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία δεν έχασαν ευκαιρία να ξεκινήσουν μία ανηλεή κριτική στον Ρίσι Σούνακ. Από τα δεκάδες άρθρα τα οποία τον χαρακτήριζαν ως «μικρό παιδί» με φόντο το unfair στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τις πτωχές δημοσκοπικές επιδόσεις των Τόρις αλλά και τον παραγκωνισμό του στη Σύνοδο για το Κλίμα στο Ντουμπάι, ο Ρίσι Σούνακ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε έναν κυκεώνα κριτικής, από τον οποίον δύσκολα μπορεί να ξεφεύγει.

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Διευθυντής Βρετανικού Μουσείου αδειάζει τον Σούνακ - «Τα έχει θαλασσώσει, θέλω λύση και συμφωνία ακόμα κι αν δεν αλλάξει ο νόμος»

Μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα της κυβέρνησης της Βρετανίας και του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ επεφύλασσε ήταν ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας σε podcast για το διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Θα συνεχίσω να προσπαθώ για μία συμφωνία, παρά το γεγονός ότι κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει πρόθεση στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση η οποία δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share