Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Αδιανόητη φρίκη! Σκότωσε την κόρη του επειδή ανέβασε φωτογραφία στα social media

Στην αποτρόπαια πράξη μετείχαν και άλλοι συγγενείς

30 Νοεμβρίου 2023 14:13
Αδιανόητη φρίκη! Σκότωσε την κόρη του επειδή ανέβασε φωτογραφία στα social media
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων έναν άνδρα που σκότωσε την έφηβη κόρη του με εντολή των γερόντων της οικογένειας επειδή είχε εμφανιστεί σε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία, δείτε την τραγική ιστορία της 2χρονης Ζάχρα από το Αφγανιστάν που την υιοθέτησαν για να την σκοτώσουν.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η 18χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον πατέρα της την περασμένη εβδομάδα στη βορειοδυτική κοιλάδα Κολάι-Πάλας κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αφού οι συγγενείς της τον συμβούλεψαν να το κάνει.

Οι συγγενείς ζήτησαν επίσης, να δολοφονηθεί και η φίλη της κοπέλας, που εμφανιζόταν μαζί της στη φωτογραφία. Ωστόσο, εκείνη γλίτωσε, αφού παρενέβησαν οι αρχές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αδιανόητη φρίκη! Σκότωσε την κόρη του επειδή ανέβασε φωτογραφία στα social media

Ο πατέρας, Arslan Mohsin, και τρεις συγγενείς συνελήφθησαν και προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός Masood Khan, προσθέτοντας ότι εκκρεμούν και άλλες συλλήψεις.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες, στο μουσουλμανικό Πακιστάν και σε βαθιά συντηρητικές, αγροτικές περιοχές, πέφτουν θύματα «δολοφονιών τιμής», οι οποίες πραγματοποιούνται από συγγενείς που δηλώνουν ότι ενεργούν για να υπερασπιστούν την τιμή της οικογένειας, σύμφωνα με στοιχεία από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων.

Οι δημοσίευση εικόνων με πρόσωπα γυναικών και γενικά η δημόσια παρουσία μιας γυναίκας στα Μέσα Ενημέρωσης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ταμπούμ κυρίως σε περιοχές που ζουν φυλές.

Πακιστανοί νομοθέτες ζήτησαν αυστηρή τιμωρία για τους φερόμενους ως δολοφόνους και ομάδες δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αποτυχία της χώρας να πατάξει τέτοια εγκλήματα.

Παρά τους αυστηρότερους νόμους και την κοινωνική κατακραυγή στο Πακιστάν, οι «δολοφονίες τιμής» συνεχίζονται, με 384 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν μόνο το 2022.

«Η κυβέρνηση του Πακιστάν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καλούνται να παράσχουν προστασία στους επιζώντες αυτής της υπόθεσης και να διώξουν αυτούς που εμπλέκονται χωρίς να προσφύγουν στην θανατική ποινή», σημείωσε η Νάντια Ράχμαν του περιφερειακού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Νότια Ασία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share