Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Αγωνία για τον 10 μηνών όμηρο της Χαμάς, Κφιρ Μπίμπας που κρατείται με την μητέρα και τον αδερφό του - Δημόσια έκκληση των συγγενών τους να αφεθούν ελεύθεροι (video)

Η Χαμάς ετοιμάζεται να τους παραδώσει σε άλλη οργάνωση

28 Νοεμβρίου 2023 13:55
Αγωνία για τον 10 μηνών όμηρο της Χαμάς, Κφιρ Μπίμπας που κρατείται με την μητέρα και τον αδερφό του - Δημόσια έκκληση των συγγενών τους να αφεθούν ελεύθεροι (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι πρώτοι όμηροι της Χαμάς απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ στο φως έρχονται οι ταυτότητες των ανθρώπων που παραμένουν στα χέρια της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης. Με την ευκαιρία, δείτε την συγκινητική στιγμή με μητέρα που αγκαλιάζει τις δύο κόρες της μετά από 50 ημέρες ομηρίας.

Μεταξύ αυτών που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της εισβολής της Χαμάς στο εβραϊκό κράτος, είναι και ο μόλις δέκα μηνών Κφιρ Μπίμπας. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος.

Κρατείται μαζί με την μητέρα του, Σίρι, και τον τετράχρονο αδελφό του Άριελ, στα υπόγεια τούνελ της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Τα δύο παιδία αναφέρονται συχνά ως «τα παιδιά με τα κόκκινα μαλλιά» και η απαγωγή τους έχει καταγραφεί σε βίντεο με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η οικογένειά της ζήτησε τη διάδοση του βίντεο τονίζοντας: «Δημοσιεύστε το για να το δει όλος ο κόσμος. Ο Κφιρ είναι πάντα χαμογελαστός και θέλει αγκαλιές όλη την ώρα. Μόλις είχε αρχίσει να μπουσουλάει. Είναι αδιανόητο να παίρνει κάποιος ένα μωρό για όμηρο».

Η μητέρα με τα δύο παιδιά της απήχθησαν από το σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz» και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, παρά τις εκκλήσεις για την απελευθέρωσή τους, θα μεταφερθούν στη πόλη Χαν Γιουνίς και θα παραμείνουν αιχμάλωτοι υπό την επιτήρηση μιας άλλης οργάνωσης.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι τελευταίοι 14 όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς - Συγκινητικές στιγμές με τα παιδάκια που επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανακοίνωσε πως παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό 13 Ισραηλινούς ομήρους, 3 Ταϊλανδούς και έναν Ρώσο. H διαφορά στον αριθμό των Ισραηλινών ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς οφείλεται στο γεγονός πως ο άνδρας ρωσικής υπηκοότητας είναι Ισραηλινορώσος, οπότε η μία πλευρά τον υπολογίζει στους Ισραηλινούς ομήρους και η άλλη πλευρά στους ξένους πολίτες.

Δείτε επίσης: «Ραγίζουν» καρδιές: Συγκλονίζει η αγκαλιά της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς

Η Χαμάς απελευθέρωσε όμηρο με ρωσική υπηκοότητα

Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της νωρίτερα ανέφερε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα «ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε ένδειξη εκτίμησης της ρωσικής θέσης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα».

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε 12 από τους ομήρους στις ειδικές δυνάμεις και τα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ στο συνοριακό φράχτη στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share