Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν - Πως θα γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ανάμεσά τους και μια όμηρος η οποία θεωρούνταν νεκρή

24 Νοεμβρίου 2023 20:29
Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν - Πως θα γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Από Ανθή Κουρεντζή

Κατά την πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους. Πρόκειται για 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα Φιλιππινέζο ενώ το Ισραήλ από την πλευρά του αποφυλάκισε 39 Παλαιστίνιους (γυναίκες και παιδιά), στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ - Χαμάς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν έπειτα από 49 ημέρες αιχμαλωσίας.

Τα ονόματα και οι ηλικίες των 13 Ισραηλινών που επέστρεψαν στο Ισραήλ:

Hanna Katzir, 77 ετών.

Margalit Mozes, 77 ετών.

Yafa Ader, 85 ετών.

Hannah Perry, 79 ετών.

Adina Moshe, 72 ετών.

Danielle Aloni, 44 ετών / Emilia Aloni, 9 ετών.

Ruthi Monder, 78 ετών / Keren Monder, 54 ετών / Ohad Monder, 9 ετών.

Aviv Asher, 2 ετών/ Raz Asher, 5 ετών / Doron Katz-Asher, 34 ετών.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Hanna Katzir, η οποία σύμφωνα με το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ στην Παλαιστίνη είχε πεθάνει, νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αιχμαλωσία, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

Επίσης, τρία μέλη της οικογένειας Mundar που ήταν όμηροι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι ο 9χρονος Ohad, η 55χρονη μητέρα του Keren Mundar και η γιαγιά του Ruti, 78 ετών. Ο σύζυγος της Ruti, Avraham Mundar, παραμένει στη Γάζα.

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Nir Oz αναγνώρισαν τις γειτόνισσές τους, την 72χρονη Adina Moshe και την 77χρονη Margalit Mozes, ανάμεσα στους ομήρους που επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν

Πώς θα γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία επιστροφής των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν θα δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Μετά, ο στρατός θα στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι θα παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί θα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ.Μ όλις αφεθούν ελεύθεροι, θα τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και θα υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share