Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης! Νέα εφιαλτική νύχτα με φονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Μαίνονται οι επιδρομές και στη Δυτική Όχθη (Video)

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα, ενώ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις έχοντας «κόψει» τη Λωρίδα στη μέση

6 Νοεμβρίου 2023 08:44
Πόλεμος στο Ισραήλ: Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης! Νέα εφιαλτική νύχτα με φονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Μαίνονται οι επιδρομές και στη Δυτική Όχθη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από άλλη μια νύχτα φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις IDF να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, με συλλήψεις και καταστροφές υποδομών που γεμίζουν οργή τους Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Παράλληλα, διαβάστε εδώ μία δραματική μαρτυρία από επιζήσασα του φεστιβάλ στο Ισραήλ.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τις 9.770 από τις 7 Οκτωβρίου και μετά

Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων θυρών τη Δευτέρα. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ιατρική βοήθεια από αέρος μετά από συνεννόηση με το Ισραήλ.

Δείτε live:

Αποκλειστικό βίντεο του Al Jazeera αποτυπώνει την καταστροφή στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ το Σάββατο. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το χτύπημα στον καταυλισμό στην κεντρική Γάζα το Σάββατο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Οι διευθυντές των κυριότερων υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έδωσαν στη δημοσιότητα χθες Κυριακή –σπάνια– κοινή ανακοίνωσή τους με την οποία εκφράζουν αγανάκτηση για τον απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο κόσμος παρακολουθεί την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με σοκ και φρίκη καθώς αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των χαμένων και ρημαγμένων ζωών», αναφέρει το κείμενο.

Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Ohio στάλθηκε στη Μέση Ανατολή. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι πολλοί αναλυτές επισημαίνουν τη σημασία του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πού βρίσκεται το υποβρύχιο.

Η παραδοχή από τις ΗΠΑ της θέσης ενός υποβρυχίου κλάσης Ohio είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς αποτελούν μέρος της λεγόμενης «πυρηνικής τριάδας» των ατομικών όπλων της Αμερικής – η οποία περιλαμβάνει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους ξηράς και πυρηνικές βόμβες επί στρατηγικών βομβαρδιστικών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share