Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στη Σντερότ - Mόλις στα 10 μέτρα μακριά από Έλληνες δημοσιογράφους, γεμάτο τρύπες από θραύσματα το αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ

Σε σημείο με τηλεοπτικά συνεργεία ελληνικών καναλιών και δίπλα σε σχολεία

3 Νοεμβρίου 2023 18:21
Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στη Σντερότ - Mόλις στα 10 μέτρα μακριά από Έλληνες δημοσιογράφους, γεμάτο τρύπες από θραύσματα το αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στη Σντερότ το απόγευμα της Παρασκευής 3/11, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, στο σημείο που βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία. Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν αμέσως να καλυφθούν σε καταφύφειο, συγκεκριμένα σε κοντινό σχολείο. Από την έκρηξη διαλύθηκαν αυτοκίνητα και χτυπούσαν συναγερμοί.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ανέφερε ότι στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 6-70 άτομα, από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα αλλά και ΜΜΕ άλλων χωρών, όπως της Τουρκίας και της Ισπανίας. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, πυροσβεστικό όχημα και ειδικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν έχει τρύπες από τα θραύσματα της ρουκέτας.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Ρίγη συγκίνησης στο αεροδρόμιο: Έφτασαν στην Αθήνα 11 Έλληνες από τη Γάζα - «Είναι φρίκη»

Ρίγη συγκίνησης γέμισε το αεροδρόμιο, καθώς έφτασαν στην Αθήνα από τη Γάζα 11 Έλληνες. «Είναι φρίκη» ανέφερε ένας εξ αυτών στις δηλώσεις που έκανε στις κάμερες.

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα διασφάλισαν, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Γάζα.

Σήμερα, με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, αφίχθησαν στην Αθήνα μέσω Καΐρου οι έντεκα εξ αυτών. Την ίδια ώρα, ανατριχιάζει το βίντεο με γιατρό να παθαίνει αμόκ όταν βλέπει να φέρνουν την τραυματισμένη κόρη της στο νοσοκομείο.

Οι διπλωματικές μας αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε το ρεπορτάζ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share