Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

«Η αδελφή μου, η αγαπημένη μου»: «Τσακίζει» κόκκαλα η στιγμή που 5χρονη βλέπει ότι η μικρή της αδελφή επιβίωσε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Αθώες ψυχές που δίνουν μάθημα στους μεγάλους!

31 Οκτωβρίου 2023 14:53
«Η αδελφή μου, η αγαπημένη μου»: «Τσακίζει» κόκκαλα η στιγμή που 5χρονη βλέπει ότι η μικρή της αδελφή επιβίωσε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)
Από Εύη Κουρίδου

Ζωντανό ανασύρθηκε μέσα από τα ερείπια στη Γάζα ένα βρέφος 18 μηνών και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο El-Najar, στο Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή τη στιγμή, η Γάζα είναι περικυκλωμένη από τρία μέτωπα, ύστερα από την εισχώρηση του ισραηλινού στρατού.

Εκεί, βρισκόταν και η 5χρονη αδελφή της, Τζούρι. Ενώ οι γιατροί περιποιούνταν τα τραύματα της 5χρονης, η οποία έκλαιγε από πόνο και φόβο, αμέσως μόλις είδε ότι η αδελφούλα της ήταν ζωντανή ανασηκώθηκε, σταμάτησε το κλάμα και αναφώνησε: «Η αδελφή μου, η αγαπημένη μου».

Σύμφωνα με το BBC, τα δύο κοριτσάκια, έτρωγαν μεσημεριανό με την οικογένειά τους όταν το διπλανό τους κτίριο βομβαρδίστηκε, καταστρέφοντας και το δικό τους. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν με τραύματα στο κεφάλι. Πλέον έχουν πάρει εξιτήριο και είναι με τα μέλη της οικογένειάς τους.

«Ξέρουμε ότι δεν υπέφερε, ξέρουμε ότι ένα λεπτό πριν έρθουν οι δολοφόνοι χόρευε, ήταν χαρούμενη και διασκέδαζε» - "Τσακίζει" καρδιές ο πατέρας της Shani Louκ για τον θάνατό της (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ΓερμανοϊσραηλινήςShani Louκ, η οποία βρισκόταν σε ένα ρέιβ πάρτι κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν οι άντρες της Χαμάς επιτέθηκαν με πυροβολισμούς και χειροβομβίδες, σκοτώνοντας περίπου 260 άτομα κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Νισίμ, ο πατέρας της Louk, είπε στο Channel 13 ότι είναι χαρούμενος που έλαβε τα νέα γιατί η εναλλακτική θα ήταν χειρότερη. «Είμαι χαρούμενος γιατί αυτό το πράγμα τελείωσε, γιατί ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη», είπε.

«Ξέρουμε ότι δεν υπέφερε, ξέρουμε ότι ένα λεπτό πριν έρθουν οι δολοφόνοι χόρευε, ήταν χαρούμενη και διασκέδαζε»

«Ξέρω πού είναι, δεν είναι ξαπλωμένη σε κάποιο τούνελ κάτω από τη Γάζα, όπου κάθε λεπτό πυροβολούν εναντίον τους και όλη η γη τρέμει και υπάρχει σκόνη και είναι αδύνατο να αναπνεύσει. Ξέρουμε ότι είναι νεκρή, ξέρουμε ότι δεν υπέφερε, ξέρουμε επίσης ότι ένα λεπτό πριν έρθουν οι δολοφόνοι χόρευε, ήταν χαρούμενη με όλους τους φίλους της γύρω της και διασκέδαζε», τόνισε, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Βίντεο, τα οποία έκαναν τον γύρο του κόσμου, έδειχναν μια ημίγυμνη γυναίκα να κείτεται, φαινομενικά αναίσθητη, με το πρόσωπο προς τα κάτω, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στη Γάζα γεμάτο με ένοπλους άνδρες.

Εκείνη την εποχή φαινόταν πιθανό ότι η Λουκ δεν ήταν πλέον ζωντανή, αλλά η οικογένεια διατηρούσε ελπίδες. Τα μέλη της οικογένειας της Λουκ έλαβαν μια επιστολή από την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης ZAKA το βράδυ της Κυριακής που έλεγε ότι ένα οστό από τη βάση του κρανίου της, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος, είχε ανακτηθεί, είχε ελεγχθεί γενετικά και είχε προσδιοριστεί ότι ανήκε στη Σάνι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share