Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Νέα χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Νεκρά 4 υψηλόβαθμα μέλη της Χαμάς (video)

Ένας στους δύο Ισραηλινούς επιθυμεί αναβολή της χερσαίας εισβολής στη Γάζα

27 Οκτωβρίου 2023 09:46
Πόλεμος Μέση Ανατολή: Νέα χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Νεκρά 4 υψηλόβαθμα μέλη της Χαμάς (video)
Από Εύη Κουρίδου

Νέα μικρής εμβέλειας χερσαία επιδρομή πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας δεκάδες στόχους της Χαμάς.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, όπως είπε ο εκπρόσωπος των IDF, δυνάμεις του πεζικού, του μηχανικού και τεθωρακισμένα συνέβαλαν σε αυτή την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του:

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, οι χερσαίες δυνάμεις των IDF, συνοδευόμενες από μαχητικά αεροσκάφη IDF και UAV, πραγματοποίησαν μια επιπλέον στοχευμένη επιδρομή στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, αεροσκάφη και πυροβολικό των IDF έπληξαν στόχους που ανήκουν στην οργάνωση Χαμάς στην περιοχή Shuja’iyya και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι IDF εντόπισαν και έπληξαν πολυάριθμους στόχους, μεταξύ των οποίων θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και άνδρες της Χαμάς.

Τα στρατεύματα αποχώρησαν από την περιοχή στο τέλος της δραστηριότητας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τις IDF».

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων ο Σάντι Μπαρούντ, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς και ένας εκ των φερομένων «εγκεφάλων» της επίθεσης που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι IDF, ο Μπαρούντ σκοτώθηκε κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. «Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και πληθώρας άλλων φονικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμός Kan το Ισραήλ ενημέρωσε τους μεσολαβητές του Κατάρ ότι είναι έτοιμο να δώσει κάτι ως αντάλλαγμα προκειμένου να απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Το ρεπορτάζ επικαλείται ανώνυμη πολιτική πηγή και δε διευκρινίζει τι θα ήταν διατεθειμένο να προσφέρει το Ισραήλ, ενώ μάλιστα φέρεται να έχει απορρίψει προτάσεις να επιτρέψει να περάσουν καύσιμα στη Γάζα λόγω των φόβων ότι θα χρησιμοποιηθούν από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ επιμένει δημοσίως ότι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν άνευ όρων και δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει δώσει κάτι ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των πρώτων τεσσάρων ομήρων προ ημερών, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Η Χαμάς φέρεται να επιδιώκει τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα καθώς και την απελευθέρωση κρατουμένων της από ισραηλινές φυλακές καθώς και εκεχειρία. Η πηγή που μίλησε στο ισραηλινό ραδιόφωνο εικάζει ότι σύντομα θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις συνομιλίες.

Ένας στους δύο Ισραηλινούς θέλουν να αναβληθεί χερσαία εισβολή στη Γάζα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, το 49% των Ισραηλινών επιθυμεί αναβολή της χερσαίας εισβολής στη Γάζα.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει οι επιχειρήσεις του στρατού να κλιμακωθούν σε μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση, το 29% των ερωτηθέντων Ισραηλινών συμφώνησε, ενώ το 49% απάντησε ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και το 22% ήταν αναποφάσιστοι, ανέφερε η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τη δημοσκόπησή της την περασμένη εβδομάδα, όταν το 65% τάχθηκε υπέρ μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης. Τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης φαίνεται να υποδεικνύουν μια πτώση της υποστήριξης για το προγραμματισμένο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης κατά των ενόπλων της Χαμάς που κρατούν 224 ομήρους. Το Ισραήλ έχει υποσχεθεί να εξολοθρεύσει τη Χαμάς σε αντίποινα για την φονική επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου και εντείνει τις επιδρομές αρμάτων μάχης και πεζικού στη Γάζα με σφοδρό βομβαρδισμό της περιοχής.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share