Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τσακίζει» κόκαλα το βίντεο από τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας (video)

Τρόμος, φωνές και σκόνη καλύπτουν τα πάντα

22 Οκτωβρίου 2023 17:40
Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τσακίζει» κόκαλα το βίντεο από τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Middle East Eye, το σχολείο βομβαρδίστηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ. Με την ευκαιρία, δείτε τι είναι η ομάδα Nili στο Ισραήλ;

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Χαν Γιουνίς, αποτελούσε καταφύγιο για πολλούς αμάχους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Στο βίντεο βλέπουμε κόσμο που τρέχει έντρομος να σωθεί, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά ενώ τα πάντα έχουν καλυφθεί από σκόνη. Κάποιοι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα.

Προς το τέλος του βίντεο διακρίνονται κάποιοι άνδρες να προσπαθούν να σηκώσουν μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις της. Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να απομακρύνουν πολίτες που χτυπήθηκαν από θραύσματα της ισραηλινής επιδρομής.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πάνω από 4.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις «απαντήσεις» του Ισραήλ - Το 40% ήταν παιδιά! (video)

Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί και τους 14.000 οι τραυματίες, από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα ότι από την 7η Οκτωβρίου οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 4.651 Παλαιστινίων, εκ των οποίων το 40% ήταν παιδιά. Περισσότεροι από 14.245 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, με το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα, δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share