Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Την έσφαξαν και ανέβασαν τις εικόνες στο προφίλ της» - Σπάραξε η 20χρονη που έχασε τη γιαγιά της

«Ο τρομοκράτης τράβηξε τη γιαγιά μου να κείτεται στο πάτωμα μέσα στα αίματα»

12 Οκτωβρίου 2023 15:56
Πόλεμος στο Ισραήλ: «Την έσφαξαν και ανέβασαν τις εικόνες στο προφίλ της» - Σπάραξε η 20χρονη που έχασε τη γιαγιά της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 20χρονη Μορ, το κορίτσι που έχασε τη γιαγιά του στον πόλεμο στο Ισραήλ μίλησε ζωντανά στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου και καθήλωσε με την εξομολόγησή της. Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου οι τρομοκράτες έσφαξαν τη γιαγιά της, τη φωτογράφισαν με το κινητό της και ανέβασαν τις φρικιαστικές εικόνες στο προφίλ της στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα, η 20χρονη Μορ εξομολογήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Ξύπνησα το Σάββατο το πρωί από τις σειρήνες του πολέμου. Επικοινώνησα με τη γιαγιά μου για να επιβεβαιώσω ότι έχει μπει στο καταφύγιο, όπως είχα κάνει εγώ και η οικογένειά μου. Όταν βγήκαμε από το καταφύγιο, η θεία μου τηλεφώνησε στη μητέρα μου και της είπε να μπει στο facebook. Η μαμά μου από το σοκ δεν μπορούσε να το κάνει, οπότε ανέλαβα να το ανοίξω εγώ.

Πόλεμος στο Ισραήλ Μορ

Στον “τοίχο” της γιαγιάς μου, βρήκα το βίντεο της δολοφονίας της γιαγιάς μου και ήταν χειρότερο από ταινία τρόμου έχω δει. Ο τρομοκράτης τράβηξε τη γιαγιά μου να κείτεται στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Φαίνονται τα σώματα και όχι τα πρόσωπα των τρομοκρατών στο βίντεο».

«Η γιαγιά μου έμενε μόνη της. Δεν είχε όπλο και της άρεσε να κάνει βόλτες έξω από το σπίτι της στο χωριό. Ήταν μία τυπική γιαγιά» πρόσθεσε η 20χρονη κοπέλα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μπήκαν στα σπίτια και κόψανε κεφάλια από παιδάκια! Η χειρότερη φρίκη που έχω ζήσει τα 22 χρόνια!» - Συγκλονιστικές περιγραφές από Έλληνες (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακόμη 90 Έλληνες, κάτοικοι του Ισραήλ έφτασαν στην Ελλάδα με πτήση το πρωί της Πέμπτης. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν και συγγενείς τους οι οποίοι, με αγωνία, περίμεναν τους ανθρώπους τους να βγουν από την πύλη των αφίξεων για να τους αγκαλιάσουν.

Σοκαρισμένοι, οι άνθρωποι από τον τρόμο που βίωσαν, άφησαν όλα τα υπάρχοντά τους, καθώς η πτήση αυτή ήταν για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ, και ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ασφάλεια. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τα δραματικά λεπτά ηρωικής νοσηλεύτριας προτού ξεψυχήσει.

Μια Ελληνίδα κάτοικος του Ισραήλ που ήρθε με τα εγγόνια της περιγράφει στην κάμερα του Open:

«Πάρα πολύ δύσκολα περάσαμε, βλέποντας τις φοβερές εικόνες για το τι έγινε στη Λωρίδα της Γάζας που περάσανε οι τρομοκράτες της Χαμάς και μπήκαν στα σπίτια και κόψανε κεφάλια από παιδάκια και κάψανε σπίτια. Έχει πάνω από 1.200 νεκρούς Ισραηλινούς.

Μπήκανε 6:30 το πρωί το Σάββατο στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους και τους σκοτώσανε. Ήμουν στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ. Δεν ήμουν εκεί, τα είδα όμως στην τηλεόραση και μετά άρχισαν να πέφτουν πύραυλοι και στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του Ισραήλ και πηγαίναμε στα καταφύγια.

Επειδή αυτό ήταν πολύ πιεστικό για τα παιδιά, αναγκάστηκα επειδή έχω σπίτι και στη Θεσσαλονίκη, να πάρω τα εγγόνια μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο γιος μου έμεινε εκεί λόγω της δουλειάς του γιατί δουλεύει στην εταιρεία υδάτων του Ισραήλ και έπρεπε να βοηθήσει να έχει η περιοχή νερό».

Ακόμη ένας κύριος, κάτοικος του Τελ Αβίβ συγκλονίζει με την περιγραφή του: «Η χειρότερη φρίκη που έχω ζήσει τα 22 χρόνια που είμαι εκεί. Ρουκέτες πάνω από τα σπίτια μας, όλη την ώρα συναγερμοί. Ρουκέτα πέρασε πάνω από το σπίτι μου, πολλές φορές και τρόμαξα. Δύσκολα τα πράγματα. Έλεγα 2-3 μέρες θα περάσει και 3.000 και 7.000 ρουκέτες όλες μαζί, αυτό ήταν κάτι άλλο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share