Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Σπάνιο «μπαλέτο φαλαινών» απαθανάτισε άνδρας στις ΗΠΑ: «Οι ειδικοί ζηλεύουν γιατί δεν το έχουν δει ποτέ» (video)

«Έχω δει κυριολεκτικά χιλιάδες φάλαινες, αλλά ποτέ τριπλή συγχρονισμένη βουτιά»

6 Οκτωβρίου 2023 13:43
Σπάνιο «μπαλέτο φαλαινών» απαθανάτισε άνδρας στις ΗΠΑ: «Οι ειδικοί ζηλεύουν γιατί δεν το έχουν δει ποτέ» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Ένα θέαμα που βλέπει κανείς μια φορά στη ζωή του, ή και ποτέ, απαθανάτισε ένας άνδρας στον ωκεανό του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που είχε βγάλει το κινητό του για να αποθανατίσει τις ωραίες στιγμές που περνούσε με την οικογένειά του, τρεις φάλαινες αποφάσισαν να του χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα, καθώς πήδηξαν συγχρονισμένα από το νερό. Επίσης, στην Αυστραλία: Πάνω από 50 νεκρά μαυροδέλφινα που εξόκειλαν σε παραλία στα δυτικά της χώρας

«Ήταν τόσο αναζωογονητικό αυτό που είδα. Απλά απίστευτο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Άντι, σύμφωνα με το cbsnews.com. Ο άνδρας από το Πόρτσμουθ, κάποτε ήταν επαγγελματίας ψαράς στη Μασαχουσέτη και την Αλάσκα. Όμως, δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο. «Έχω δει κυριολεκτικά χιλιάδες φάλαινες. Δεν έχω συναντήσει ακόμη κανέναν που να έχει δει τριπλή συγχρονισμένη βουτιά», ανέφερε.

Η εκδρομή με τις κόρες του έγινε για τα 59α γενέθλιά του, καθώς και για να γιορτάσει την ασφαλή επιστροφή του από ένα ταξίδι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2023. «Γίνεται μια φορά στη ζωή. Απλά πολύ τυχερός. Αισθάνομαι ότι ο Θεός έλαμψε πάνω μου για να μου επιτρέψει να το απαθανατίσω αυτό».

Οι ειδικοί των φαλαινών είπαν αργότερα στον Άντι ότι οι ελιγμοί των φαλαινών μπορεί να ήταν μια προσπάθεια να απομακρυνθούν τα παράσιτα ή να βοηθηθεί η πέψη τους. Ο ίδιος έχει και μια άλλη θεωρία: «Έχω την αίσθηση ότι ίσως δίδασκαν ή εκπαίδευαν τη νεότερη φάλαινα».

Και οι ειδικοί γνωρίζουν πόσο σπάνιο ήταν το θέαμα. «Ακόμα και μερικοί από τους ειδικούς των φαλαινών που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου, ζηλεύουν γιατί δεν το έχουν δει ποτέ», δήλωσε ο Άντι.

Δείτε το μοναδικό και σπάνιο θέαμα

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share