Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα σε ηλικία 43 ετών

Πάλεψε για πολλά χρόνια να κρατηθεί στη ζωή και τελικά «λύγισε»

26 Σεπτεμβρίου 2023 14:56
Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα σε ηλικία 43 ετών
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα, Ζολέκα Μαντέλα, πέθανε σε ηλικία 43 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Γνωστή για τη μακροχρόνια μάχη της ενάντια στην ασθένεια, η συγγραφέας – και εγγονή του Νοτιοαφρικανού ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ – εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα ως μέρος της συνεχιζόμενης θεραπείας της, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Δείτε επίσης: Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπακατσής

Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα, σε ηλικία 43 ετών

«Ο Zoleka πέθανε… περιτριγυρισμένη από φίλους και οικογένεια», είπε ο Zwelabo Mandela. Ήταν παιδί της μικρότερης κόρης του Μαντέλα, Ζίντζι Μαντέλα, και του πρώτου της συζύγου, Ζουελιμπάνζι Χλονγκγουάνε. Η οικογένεια είπε ότι οι πρόσφατες εξετάσεις είχαν αποκαλύψει «σημαντική» διασπορά στον καρκίνο που επηρέασε το ισχίο, το συκώτι, τον πνεύμονα, τη λεκάνη, τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

«Θρηνούμε για την απώλεια ενός αγαπημένου εγγονού της μαμάς Γουίνι και της Μαντίμπα», έγραψε το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης ήταν γνωστός.

«Η δουλειά της για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και η ακλόνητη δέσμευσή της να σπάσει το στίγμα που περιβάλλει την ασθένεια θα συνεχίσει να μας εμπνέει όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Zwelabo Mandela.

Ποια ήταν

Ήταν το παιδί της μικρότερης κόρης του Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι Μαντέλα, και του πρώτου συζύγου της, Zwelibanzi Hlongwane. Η οικογένεια δήλωσε ότι οι πρόσφατες εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε προσβάλλει το ισχίο, το ήπαρ, τον πνεύμονα, τη λεκάνη, τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό της, γεγονός που οδήγησε και στον θάνατό της.

«Θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένιου εγγονιού της μαμάς Γουίνι και του Μαντίμπα» έγραψε το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσθέσει: «Το έργο της για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και η ακλόνητη δέσμευσή της για την άρση του στίγματος, που περιβάλλει την ασθένεια, θα συνεχίσει να μας εμπνέει όλους».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share