Βαθιά υπόκλιση: Ο 13χρονος που πήρε πτυχίο, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και πλέον έχει ξεκινήσει το διδακτορικό του
Απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική και λίγους μήνες μετά ξεκίνησε διδακτορικό στο διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την ημέρα που ο 12χρονος τότε Laurent Simons – με το παρατσούκλι «ο μικρός Αϊνστάιν του Βελγίου» – πήρε πτυχίο, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική. Λίγους μήνες μετά ξεκίνησε διδακτορικό στο διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck. Πλέον ο 13χρονος έχει κάθε λόγο για να χαίρεται, καθώς ο κόσμος κάνει μια βαθιά υπόκλιση σε όσα έχει καταφέρει.
Ο Laurent είναι ιδιαίτερα χαρισματικός και έχει δείκτη νοημοσύνης πάνω από 145. Το περασμένο καλοκαίρι, ο εξαιρετικά προικισμένος φοιτητής ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη φυσική στην Αμβέρσα σε μόλις ένα χρόνο, ενώ ακολούθησε πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Max Planck για την κβαντική οπτική στο ερευνητικό κέντρο Garching. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα δύο αδέρφια που σάρωσαν στις Πανελλαδικές.
Σε ηλικία 6 ετών, το αγόρι από την παραλιακή πόλη της Οστάνδης (στο Βέλγιο) τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε το πανεπιστήμιο.
Το 2021, ήταν ο πρώτος 11χρονος που απέκτησε πτυχίο στο Βέλγιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε ηλικία 12 ετών, απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας. Το Πανεπιστήμιο του επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές του πιο γρήγορα από τους άλλους φοιτητές.
«Οι ξεχωριστοί μαθητές που έχουν λόγο να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα. Ο Laurent είναι απλώς καταπληκτικός, είναι ο πιο γρήγορος φοιτητής που είχαμε ποτέ. Όχι μόνο είναι υπερβολικά ευφυής αλλά επίσης ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι», δήλωσε ο καθηγητής του Sjoerd Hulshof.
Τώρα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: ο Simons θα ξεκινήσει το διδακτορικό του στο διάσημο Ινστιτούτο Max Planck. Είχε επίσης κάνει πρακτική άσκηση εκεί στην ερευνητική ομάδα Attoworld στο Μόναχο, όπου εκεί του επετράπη να συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα και να ανιχνεύσει τα μικρότερα καρκινικά κύτταρα στο αίμα με τη βοήθεια ενός λέιζερ με παγκοσμίου φήμης καθηγητές.
«Του αρέσει να είναι εκεί, επομένως μένει εκεί», είπε ο πατέρας του Alexander Simons στο De Standaard, χωρίς να αποκαλύψει τι θα είναι το διδακτορικό του γιου του.